Túlfűtött magabiztossággal készül az Eb-selejtezőkre a röpiválogatott

Az Európa-bajnoki selejtezőkre készülő férfi röplabda-válogatott egyértelmű célja a továbbjutás, ehhez Svájcot és Macedóniát kell legyőzni – hangzott el a Magyar Röplabda Szövetség sajtótájékoztatóján Kazincbarcikán, csütörtökön.

magyar férfi röplabda-válogatott (Fotó: Facebook/MagyarRöplabdaSzövetség) (Fotó: Facebook/MagyarRöplabdaSzövetség)


Tanase Bogdan, a válogatott román szövetségi kapitánya elmondta: a magyar csoportban Ukrajna vezet 12 ponttal, a macedónoknak 6, a svájciaknak 4, Magyarországnak 3 pontja van.

A magyar csapat az ukránokkal már mind a két meccset lejátszotta, a svájciak elleni összecsapást február 5-én Kazincbarcikán rendezik, majd Macedóniában szerepel a válogatott.

Ezt a hátralevő két mérkőzést mindenféleképpen meg kell nyerni a továbbjutáshoz, a csoport második helyéhez, ugyanakkor az is kell, hogy a többiek meccse számunkra kedvezően alakuljon - jegyezte meg Karádi Zoltán, a szövetség sajtófőnöke, hozzátéve: a hét csoport második helyezettjei közül az öt legjobb mehet az Európa-bajnokságra.

A szövetségi kapitány szerint ez nem lesz egyszerű, mindent bele kell adni, de bíznak benne, hogy sikerül.

Bogdan Tanase, a férfi röplabda-válogatott szövetségi kapitánya (Fotó: hunvolley.hu) Tanase Bogdan, a férfi röplabda-válogatott szövetségi kapitánya (Fotó: hunvolley.hu)


Tanase Bogdan szólt arról is, hogy a svájciakat idegenben, nehéz mérkőzésen már legyőzte a magyar csapat, amelynek a bajnoki mérkőzések miatt nagyon kevés ideje volt erre a meccsre felkészülni.

A játékosok nagyon jó kondícióban vannak, jó erőállapotban van a keret mind a tizennégy tagja, nagyon motiváltak, és ez jó előjele az eredményes összecsapásnak - tette hozzá.

A macedónokról azt mondta: hasonló képességű csapat, idehaza a döntő szettben szerencsétlen körülmények között vesztett a válogatott, a skopjei „oroszlánbarlangban” mindenféleképpen győzni kell.

Németh Szabolcs csapatkapitány a sajtótájékoztatón elmondta: túlfűtött magabiztossággal mennek ki Skopjéba, de előbb a svájciakat Kazincbarcikán meg kell verni. Jelezte, valamennyien megfelelő edzettségi állapotban vannak, sérülés nincs, a legjobb magyar válogatott áll majd ki erre a két mérkőzésre.

A magyar röplabda-válogatott Svájc elleni Eb-selejtezőjét az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti szombaton 14.45-től.