Kétszettes előnyről kapott ki a Svájc elleni Eb-selejtezőn a válogatott

A magyar férfi röplabda-válogatott 3-2-re kikapott Svájc csapatától az Európa-bajnoki selejtező ötödik fordulójában szombaton, így már csak matematikai esélye maradt a továbbjutásra.

A magyarok csapatnak ez volt a negyedik veresége a csoportkörben.


Eredmény, Európa-bajnoki selejtező, 5. forduló, F csoport:
Magyarország-Svájc 2-3 (22, 22, -20, -21, -8)


A legeredményesebb magyar pontszerzők: Baróti 20, Németh Sz. 16, Gergye 13

Később:
Ukrajna-Macedónia 19.00

A kazincbarcikai összecsapásnak annak tudatában vágott neki a román Bogdan Tanase irányította magyar együttes, hogy amennyiben nem szerez pontot - azaz 3-0-ás vagy 3-1-es vereség esetén -, biztosan lemarad a kontinenstornáról.

Az első szettben nyitásfogadásban, a másodikban pedig támadáshatékonyságban kerekedett ellenfele fölé a hazai csapat, ám a svájciak 2-0-s hátrányban sem adták fel, és végül győzelemmel zárták a 2 óra 12 perces meccset. Szoros vereségével a magyar válogatott egy pontot szerzett, így - az esti ukrán-macedón mérkőzés végéig biztosan - megőrizte matematikai esélyét a továbbjutásra.

A magyarok augusztusban 3-2-re kikaptak Macedóniától, 3-2-re győztek Svájcban, majd előbb 3-0-ra, utána 3-1-re kikaptak az ukránok legjobbjaitól, jövő szerdán pedig a macedónok vendégeként Szkopjéban zárják a sorozatot.

A válogatott szövetségi kapitánya, Bogdan Tanase szerint nem meglepő, hogy együttese kétszettes előnyről kikapott: „A játék néhány elemében egyszerűen gyengébbek vagyunk. Az ellenfél jobban kezelte a nehéz helyzeteket, ez volt a kulcs. A legnagyobb gond viszont az, hogy ilyen bizony előfordul, ha több játékos is lemondja a válogatottságot. Ezt fontos tudni. Viszont szeretnék gratulálni a játékosaimnak, mert küzdöttek. Mentalitásan sokat változtunk, de még többet kell dolgoznunk.”

A selejtezőből a csoportelsők mellett az öt legjobb második jut ki az Eb-re úgy, hogy a négycsapatos csoportok utolsó helyezettjei elleni eredményeket nem veszik figyelembe.

A Európa-bajnokságot négy országban, Belgiumban, Franciaországban, Hollandiában és Szlovéniában rendezik szeptember 12. és 29. között.

További eredmény:
Ukrajna-Macedónia 3-1 (19, 26, -23, 23)


Az állás: 1. (és már továbbjutott) Ukrajna 14 pont, 2. Macedónia 6 (11-13), 3. Svájc 6 (10-13), 4. Magyarország 4 (8-14)