Musorujsag
Élő Eredmények

Teljes a női röplabda-Eb mezőnye

MTI
A 24 csapatos kontinensvetélkedőt Budapesten, Pozsonyban, Ankarában és Lódzban rendezik.

A selejtezők szerdai lezárultával kialakult az augusztusban és szeptemberben sorra kerülő, magyar társrendezésű női röplabda Európa-bajnokság 24 csapatos mezőnye.

A tornára a négy rendező ország, Magyarország, Szlovákia, Törökország és Lengyelország válogatottjai mellett az előző kontinenstorna legjobb nyolc együttese – Szerbia, Hollandia, Azerbajdzsán, Olaszország, Oroszország, Fehéroroszország, Németország és Bulgária – már korábban biztosította részvételét. Hozzájuk csatlakoztak szerdán a hat selejtezőcsoport első és második helyezettjei.

Az Eb-résztvevőket a január 23-i, isztambuli sorsoláson négy darab hatcsapatos csoportba sorsolják úgy, hogy a házigazdák biztosan hazai pályán szerepelnek. A hatosok első négy helyezettje jut nyolcaddöntőbe, amelyeket még négy helyszínen vívnak. A negyeddöntőket Lengyelországban és Törökországban rendezik, míg az elődöntőknek és a helyosztóknak Ankara ad otthont.

Az Eb-t – melyen először szerepelhet 24 csapat – augusztus 23. és szeptember 8. között rendezik, Budapesten kívül Pozsonyban, Ankarában és Lódzban.

Az Európa-bajnokság mezőnye:
Magyarország, Szlovákia, Törökország, Lengyelország, Szerbia, Hollandia, Azerbajdzsán, Olaszország, Oroszország, Fehéroroszország, Németország, Bulgária, Belgium, Görögország, Horvátország, Ukrajna, Franciaország, Portugália, Finnország, Spanyolország, Románia, Svájc, Észtország, Szlovénia

További tartalmak