Kisorsolták a női röplabda-válogatott Európa-bajnoki csoportbeosztását

Isztambulban kisorsolták a 2019-es női röplabda-Európa-bajnokság csoportbeosztását: a társházigazda magyar válogatott Hollandiával, Horvátországgal, Azerbajdzsánnal, Romániával és Észtországgal a C csoportba került.

női röplabda Eb csoportbeosztása
A sorsoláson az európai ranglista alapján négycsapatos kalapokba osztották a válogatottakat, ezt követően húzták ki az együtteseket a rendező országok csapatai mellé.

A végeredmény magyar szempontból kedvezőnek mondható, ugyanis - bár a hollandok kiemelkednek a hatosból - a csoportriválisok közül Jan De Brandt tanítványai az elmúlt években a horvátokat, a románokat és az azerieket is legyőzték, míg az észtek mindössze a 29. helyen állnak az európai rangsorban.

„Nagyon vegyes csoportba kerültünk, ahol egyértelműen Hollandia a favorit, de a többi válogatott nagyjából egyforma játékerőt képvisel. Ha jól játszunk, akkor akár a második-harmadik hely is elérhető, s ez azért lenne fontos, hogy legyen esélyünk sikerrel megvívni a nyolcaddöntőt is” – fogalmazott a magyar szövetség honlapján De Brandt.

Hozzátette, a negyedik helyet mindenképpen el kellene kerülnie a válogatottnak, mert akkor várhatóan a világbajnok Szerbiával kellene megmérkőznie a folytatásban.

„Összességében örülhetünk a csoportbeosztásnak, hiszen remek csapatok jönnek majd Magyarországra” – mondta a magyarok szövetségi kapitánya.

A csoportok első négy helyezettje jut a nyolcaddöntőbe, amelyet még négy helyszínen vívnak. A negyeddöntőkre Lengyelországban és Törökországban kerül sor, míg az elődöntőknek, valamint a bronzmérkőzésnek és a finálénak Ankara ad otthont.

Az Európa-bajnokságot - melyen először szerepel 24 csapat - augusztus 23. és szeptember 8. között rendezik Budapesten, Pozsonyban, Ankarában és Lódzban.

Az Eb csoportbeosztása:
A csoport (Ankara): Törökország, Szerbia, Bulgária, Franciaország, Finnország, Görögország
B csoport (Lódz): Lengyelország, Olaszország, Belgium, Ukrajna, Portugália, Szlovénia
C csoport (Budapest): MAGYARORSZÁG, Hollandia, Horvátország, Azerbajdzsán, Románia, Észtország
D csoport (Pozsony): Szlovákia, Oroszország, Németország, Fehéroroszország, Spanyolország, Svájc