Musorujsag
Élő Eredmények

Botrányos módon vették el a Békéscsabától a MEVZA Cup Final Four rendezési jogát

m4sport.hu
A Békéscsabai Röplabda Sportegyesület elnyerte a MEVZA Cup sorozat idei négyes döntőjének rendezési jogát, ám a bécsi MEVZA központ utólag, értesítés nélkül az Olomouc csapatának adta az eseményt.

A BRSE Facebook-oldalán olvasható levelet változtatás nélkül tetsszük közzé.

“Botrány a MEVZA Cup Final Four rendezése kapcsán!

Amint azt a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület hivatalos csatornákon be is jelentette, a klub elnyerte a MEVZA Cup sorozat idei négyesdöntőjének rendezési jogát. A klub elkezdte a szervezést, jelentős energiákat mozgatott meg, hogy a tavalyihoz hasonló nívós eseményt prezentáljon szimpatizánsai és az ide látogató csapatok, szurkolók részére.

Ami ezt követően történt, az teljesen szembe megy az európai normákkal: a bécsi MEVZA központ elnöke, Karl Hanzl úr(?) utólag, mindennemű elnökségi felhatalmazás nélkül igyekezett módosítani a feltételeken és az időponton. Ebben partnere volt az a Nejc Zemljak, aki a sorozat szervezésért felelős személyként gyakran hetekig nem válaszol levelekre és telefonhívásokra, jelenleg is Ausztráliában strandröplabdázik.

Klubunk természetesen szót emelt a nyilvánvaló jogtalanság ellen, több alkalommal tett fel hivatalos úton tisztázó kérdéseket. Ludvig Zsolt, a Magyar Röplabda Szövetség főtitkára, valamint a MEVZA egyik alelnöke is elhatárolódott a történtektől, több alkalommal szólította fel levélben a központot, hogy tartsák magukat az eredeti kiírásban foglaltakhoz, illetve jelezte, hogy a versenykiírás rögzíti a döntési folyamatokat, azaz a Final Four házigazdáját az elnökség hagyhatja jóvá.

Közben a fentebb említett két személy, (Karl Hanzl és Nejc Zemljak) újabb kiírt pályázati felhívás és az érintett klubok tudta nélkül odaadta a rendezés jogát az Olomouc csapatának, annak ellenére, hogy mint utóbb kiderült, a Békéscsabai Röplabda Sport Kft. adott be a nőknél egyedüliként határidőre érvényes pályázatot.


A bécsi központ működése egyébként is tragikusnak mondható, emiatt több klub, számos országból készül arra, hogy változásokat eszközöljön és távozásra szólítsa fel a regnáló vezetést, mely számos alkalommal bizonyította, hogy nem képes, valamint morális és szakmai szempontból sem alkalmas egy ilyen sorozat koordinálására.

Mivel a négyes döntő rendezését illetően semminemű tárgyalási szándék nem volt a MEVZA elnöke részéről, így más lehetőség híján a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület jogi útra terelte az ügyet, melyről ma értesítette a tagszövetségeket, valamint az érintett klubokat is. Beadványunkban felszólítottuk az elnökök, hogy mielőbb hívja össze az elnökséget és a versenykiírásnak megfelelően dőljön el a rendezés joga.

Természetesen értesítjük a közvéleményt a további fejleményekről, illetve biztosítunk mindenkit, hogy a végletekig harcolunk igazunkért.”

További tartalmak