Musorujsag
Élő Eredmények

Kettős vereséggel búcsúzott a Békéscsaba a CEV Kupától

mti
A Békéscsaba idegenben 3-0-ra kikapott az olasz Busto Arsizio csapatától a női röplabda CEV Kupa elődöntőjének visszavágóján, így kettős vereséggel búcsúzott a sorozattól.

A BRSE egy hete hazai pályán csak az első játszmában tudta megnehezíteni esélyesebb riválisa dolgát, ráadásul a román vezetőedző, Bogdan Paul tanítványai azóta szombaton a magyar bajnokságban a Vasas otthonában is 3-0-ra kikaptak.

A keddi, olaszországi visszavágón a viharsarki együttes az első szettben nagy küzdelemre kényszerítette a több meghatározó játékosát is pihentető riválisát, amely aztán a második játszmában már könnyebben kerekedett a magyar csapat fölé.

A harmadik játékrészben előbb – általános derültséget kiváltva – 8-5-ös állásnál egy macska szaladt át a pályán, majd nem sokkal később a magyar válogatott Szedmák Réka súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett alig néhány másodperccel azt követően, hogy edzője becserélte. A rövid közjátékok ellenére az olasz együttes ezt a felvonást is végig vezetve, nagy fölénnyel megnyerte, így döntőbe jutott.

A mérkőzés legeredményesebb röplabdázója a Békéscsaba montenegrói ütőjátékosa, Nikoleta Perovic volt 15 ponttal.

Ezt megelőzően 23 évvel ezelőtt, a Vasas SC révén volt érdekelt magyar együttes a CEV Kupa elődöntőjében.

CEV Kupa, elődöntő, visszavágók:
Yamamay Busto Arsizio (olasz) – Swietelsky-Békéscsabai RSE 3-0 (22, 18, 11)
Továbbjutott: a Busto Arsizio, kettős győzelemmel (6-0)

CSM Volei Alba Blaj (román)-Stiinta Bacau (román) 3-0 (14, 19, 23)
Továbbjutott: az Alba Blaj, kettős győzelemmel (6-0)

A sorozat fináléját március 19-én és 26-án vívják, az első mecscen a tavaly BL-döntős román csapat lesz a pályaválasztó.

További tartalmak