Nem jutott döntőbe a címvédő a női röplabda Extraligában

Búcsúzott az elmúlt öt évben bajnok Békéscsaba a női röplabda Extraligától, miután az elődöntő ötödik mérkőzésén 3-1-re kikapott Nyíregyházán.


A két csapat a rájátszás előtt ötször csapott össze az idényben, és mindannyiszor a kupagyőztes nyírségiek örülhettek. Az elődöntő első két találkozóján a hazai együttes könnyedén nyert, a harmadik mérkőzés drámai, ötjátszmás nyíregyházi sikert hozott, míg a múlt szerdai negyedik összecsapást úgy nyerte meg a házigazda BRSE 3-1-re, hogy a negyedik szettben 17-24-ről fordított.

Fatum Nyíregyháza (Fotó: m4sport.hu) Fatum Nyíregyháza (Fotó: m4sport.hu)A hétfő esti ötödik találkozón – a két csapat szezonbeli tizedik egymás elleni mérkőzésén – az elődöntőben az egyik legjobb teljesítményt nyújtó békéscsabai röplabdázó, Tatjana Bokan sérülés miatt nem tudott pályára lépni.

Jobban is kezdett a Nyíregyháza, és bár a vendégek vezetőedzője, a román Bogdan Paul időkérésekkel, valamint feladója lecserélésével is megpróbálta megzavarni a hazaiakat, Hollósy László koncentráltan játszó tanítványai könnyedén kerültek előnybe.

A második szettben sokkal összeszedettebben játszott a címvédő BRSE, és mivel a nyírségiek játékának színvonala sem esett vissza, közönségszórakoztató, szoros csatát láthatott a szép számú közönség. A hajráig fej fej mellett haladtak a csapatok, és bár a nyíregyháziak kétszer is játszmalabdához jutottak, a vendégek hatalmas csatában kiegyenlítettek.

A harmadik felvonásban is nagy küzdelem zajlott a pályán: a szett derekáig egyenlő volt az állás, ekkor a vendégek egymás után többször is rontottak, így ha nem is könnyen, de ismét előnybe került a vendéglátó.

A negyedik etap remek nyíregyházi blokkokat hozott, az egyre inkább önkívületben játszó hazaiak folyamatosan növelték előnyüket, és végig vezetve jutottak döntőbe.A közel kétórás mérkőzés legeredményesebb játékosa a hazaiak feladóátlója, Varga Elizabet volt 22 ponttal.

Az elmúlt öt évben bajnok Békéscsaba ezzel búcsúzott, míg a nyírségiek sorozatban második bajnoki döntőjükre készülhetnek. A másik ágról az Újpest ellen 3-0-s összesítéssel diadalmaskodó, alapszakaszgyőztes Vasas már vasárnap biztosította helyét az egy hét múlva kezdődő fináléban.

elődöntő, 5. mérkőzés:
Fatum Nyíregyháza - Swietelsky-Békéscsabai RSE 3-1 (15, -25, 22, 21)
A párharcot a Nyíregyháza nyerte 3-2-re.