Musorujsag
Élő Eredmények

Sok hiba és rossz nyitásfogadás: kikapott a bosnyákoktól a röpiválogatott

MTI
A magyar férfi röplabda-válogatott 3:1-re kikapott a bosnyákok otthonában vasárnap az Európa-liga ezüst divíziójának harmadik fordulójában.

A magyar válogatott a görögök elleni múlt szerdai mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is csak tíz játékost nevezett az összecsapásra. A két együttes első találkozóját Nyíregyházán a magyarok nyerték 3-1-re, majd ezt követően a Tanase-csapat ugyanilyen arányban kikapott Görögországban.

Az első szettben a magyarok 12 önhibát vétettek és nagyon rosszul fogadtak, így gyorsan hátrányba kerültek. A második felvonásban sokkal pontosabban röplabdázott a vendég együttes, így egyenlített. A harmadik játékrészben még az elsőnél is több, 14 rontást produkált a magyar válogatott, amely a negyedik etapban ugyan 22-20-nál még előnyben volt, végül négyszettes vereséget szenvedett. A bosnyákok először nyertek a sorozatban.

A magyar válogatott legeredményesebb játékosa a 14 pontig jutó Dávid Csanád volt. A román Bogdan Tanase irányította, egy győzelem mellett immár két vereséggel álló nemzeti együttes következő mérkőzését a görögök ellen vívja szombaton, Kaposváron.

Eredmény,
Férfi Európa-liga, ezüst divízió, A csoport, 3. forduló:

Bosznia-Hercegovina – Magyarország 3:1 (14, -20, 17, 22)
a legjobb pontszerzők: Osmanovic 22, Sormaz 16, Ristic 12 illetve Dávid 14

Az állás: 1. Görögország 6 pont (7-4), 2. Ausztria 6 (6-4), 3. Magyarország 3 (5-7), 4. Bosznia-Hercegovina 3 (4-7)

A sorozat ezüst divíziójában a férfiaknál két csoportban zajlanak a küzdelmek, a kvartettek első helyezettjei biztosan bejutnak a június 29-30-i négyes döntőbe. Amennyiben a final four később kijelölésére kerülő házigazdája nem végez négyese első helyén, úgy a két csoport másodikjai közül csak a jobbik csatlakozik az elődöntő mezőnyéhez.

A további program:
június 8.: Magyarország-Görögország, Kaposvár 17.30
június 12.: Ausztria-Magyarország, Graz 20.25
június 15.: Magyarország-Ausztria, Nemzeti Közszolgálati Egyetem 17.30

További tartalmak