Musorujsag
Élő Eredmények

Grazban nyert magabiztosan a női röplabda-válogatott

mti
A magyar női röplabda-válogatott szerdán 3-0-ra legyőzte a házigazda osztrák csapatot Grazban az Európa-liga arany divíziójának ötödik fordulójában.

A belga Jan De Brandt irányította, három győzelemmel és két vereséggel álló nemzeti együttes a csoportkör zárásaként szombaton a Közszolgálati Egyetemen ugyancsak az osztrákokkal csap össze.

Magyar női röplabda-válogatott (fotó: hunvolley.hu) Magyar női röplabda-válogatott (fotó: hunvolley.hu)

Női Európa-liga, arany divízió, B csoport, 5. forduló:
Ausztria–Magyarország 0-3 (-25, -16, -16)
a legeredményesebb pontszerzők: Müller 9, illetve Bokorné Liliom, Szakmáry 12-12, Sándor 10

Az állás:
1. Horvátország 10 pont/4 mérkőzés (12-5)
2. Magyarország 10/5 (12-8)
3. Ausztria 6/5
4. Franciaország 1/4

A tavaly ezüstérmes, az augusztusi, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott bő keretéből ezúttal is Bleicher Réka, Pallag Ágnes és Pintér Andrea maradt ki. A magyarok az első fordulóban 3-1-re nyertek a franciák ellen Nyíregyházán, a második körben ugyanilyen arányban kikaptak a horvátok vendégeként Varasdon. Ezt egy újabb franciák elleni 3-1-es diadal követte, mielőtt a csapat szombaton 3-2-re kikapott a horvát együttestől Kaposváron.

Az osztrákok a magyarokhoz hasonlóan 2-2 győzelemmel és vereséggel álltak a mérkőzés előtt.

Jan De Brandt tanítványai az első szettben nem röplabdáztak különösebben magas színvonalon, elsősorban a nyitásfogadásokba csúszott rendre hiba. A hazaiak közül Sabrina Müller, a vendégek közül pedig a csapatkapitány Bokorné Liliom Rita teljesítményét lehetett kiemelni, de a szoros végjátékot – a harmadik szettlabdát kihasználva – a center Nagy Eszter ütésével nyerte meg a magyar együttes.

A második felvonásban összeszedettebben röplabdázott a tavalyi ezüstérmes, Sándor Renáta és Szakmáry Gréta is több pontos támadásbefejezést mutatot be, valamint a blokkmunkája is egyre jobb volt a magyaroknak, akik így viszonylag könnyedén duplázták meg előnyüket.

A harmadik etap sem hozott jelentős változást: a vendégcsapat továbbra is magabiztosan, kevés hibával játszott, az osztrákok viszont nem tudták megközelíteni az első szettben mutatott teljesítményüket. Jan De Brandt tanítványai végül 83 perc alatt diadalmaskodtak, és maradt esélyük akár a csoport első helyének megszerzésére is.

Az El-ben három csoportban zajlanak a küzdelmek, a kvartettek első helyezettjei csatlakoznak a házigazda horvát válogatotthoz a jövő pénteken és szombaton, Varasdon megrendezésre kerülő négyes döntőben. Amennyiben a B csoportot a horvát együttes nyeri, akkor a három csoport legjobb másodikja kerül még elődöntőbe.

A további program:
június 15.: Magyarország-Ausztria, Nemzeti Közszolgálati Egyetem 15.00

További tartalmak