Musorujsag
Élő Eredmények

Vereséggel zárta az Európa-ligát a férfi röplabda-válogatott

mti
A magyar férfi röplabda-válogatott szombaton 3-0-ra kikapott az osztrák csapattól Budapesten, a Ludovika Arénában az Európa-liga ezüst divíziójának hatodik, utolsó fordulójában.

A román Bogdan Tanase irányította nemzeti csapat így egy győzelemmel és öt vereséggel a csoport harmadik helyén zárta a sorozatot.

Férfi Európa-liga, ezüst divízió, A csoport, 6. (utolsó) forduló:
Magyarország-Ausztria 0-3 (-24, -21, -23)
a legjobb pontszerzők: Horváth 13, illetve Buchegger 18, Berger 13

A másik szombati mérkőzésen:
Bosznia-Hercegovina – Görögország 0-3 (-16, -20, -21)

A csoport végeredménye:
1. Görögország 15 pont (16-5)
2. Ausztria 15 (15-5)
3. Magyarország 3 (7-16)
4. Bosznia-Hercegovina 3 (4-16)

A nemzeti csapat első Európa-liga meccsén 3-1-re nyert a bosnyákok ellen, azóta egymás után négyszer is 3-1-re kapott ki, sorrendben a görögök otthonában, a bosnyákok vendégeként, Kaposváron ismét a görögöktől, illetve legutóbb Grazban az osztrákoktól.

A szombati mérkőzés első szettjében a vendég együttes kiválóan blokkolt, nyitásaikkal pedig többször is zavart okoztak a magyarok soraiban. Ennek ellenére a hazaiak két-három pontnál nem engedték jobban meglépni a döntőért küzdő vendégeiket, akik azonban a lehető legkisebb különbséggel így is előnybe kerültek.

A második játszmában már egyértelműen a Paul Buchegger vezette osztrákok irányítottak, a magyaroknál Horváth Kristóf játszott kiemelkedően, de az ő jó teljesítménye kevésnek bizonyult: a sok nyitásrontásnak és buta hibának köszönhetően ez a szett is a vendégeké lett.

A harmadik felvonásban mindkét együttes játékosai sokat reklamáltak, sokáig a magyarok vezettek – akik közül ezúttal Szabó Alpár teljesítménye emelkedett ki -, de a hajrá megint az osztrák válogatotté lett, amely így 3-0-ra nyert.

Keen Cameron Illés a mérkőzés után az M4 Sportnak elmondta, a jövőre nézve hasznos volt az Európa-ligában lejátszott hat mérkőzés és ha a fiatal csapathoz jövőre csatlakoznak azok a meghatározó játékosok, akik ezen a nyáron nem vállalták a válogatottságot, akkor sikerülhet kiharcolni az Európa-bajnoki szereplés lehetőségét.

Szabó Alpár szerint is lehet kamatoztatni az Európa-ligában szerzett tapasztalatokat a jövő nyári Eb-selejtezőben. A német Herrsching centere úgy véli, a csapat mentalitása sokat javult, a kohézió is remek volt, és ha ezt sikerül megtartani jövő nyárig, akkor a jelenleg hiányzó játékosokkal kiegészülve sikerülni fog az Eb-kvalifikáció.

A sorozat ezüst divíziójában a férfiaknál két csoportban zajlanak a küzdelmek, a döntőt a kvartettek első helyezettjei játsszák június 26-án és 30-án.

További tartalmak