A Savaria Kupán tartja Eb-főpróbáját a női röplabda-válogatott

Jan De Brandt, a magyar női röplabda-válogatott belga szövetségi kapitánya számára a szombattól szerdáig tartó Savaria Kupa több szempontból is fontos lesz.

A magyar szövetség honlapján a szakember kiemelte: a szombathelyi helyszín, valamint torna „ideális edzőtábor és verseny” az éppen két hét múlva kezdődő Európa-bajnokságra, amelynek Budapest társrendezője.

„Négy meccset játszunk öt nap alatt, ami tökéletesen szimulálja az Eb időbeosztását. Ez tényleg az utolsó felkészülési lehetőség, ahol meghozom a döntést, hogy a jelenlegi 18 játékosból, ki lesz az a 14, aki részt vesz majd az Eb-n” – mondta De Brandt.

A 38. Savaria Kupán négy, ugyancsak Eb-résztvevő válogatott - Franciaország, Görögország, Spanyolország, Szlovénia – társaságában indul a magyar együttes, a felkészülési tornára a belépés ingyenes lesz.

A szeptember 8-ig tartó Eb-n a magyar válogatott a Papp László Sportarénában játssza csoportmérkőzéseit, első ellenfele augusztus 23-án Észtország lesz, míg a folytatásban Romániával, Azerbajdzsánnal, Horvátországgal és Hollandiával mérkőzik meg.

A Savaria Kupa programja:

szombat:

Franciaország-Szlovénia 17.00 

Magyarország-Görögország 19:30

vasárnap:

Magyarország-Franciaország 17.00 

Szlovénia-Spanyolország 19.30

hétfő:

Görögország-Szlovénia 17.00 

Spanyolország-Franciaország 19.30

kedd:

Magyarország-Spanyolország 17.00 

Franciaország-Görögország 19.30

szerda:

Görögország-Spanyolország 17.00 

Magyarország-Szlovénia 19.30

A magyar válogatott kerete:

feladók: Bleicher Réka, Tálas Zsuzsanna

ütők: Bokorné Liliom Rita, Dékány Bernadett, Miklai Zsanett, Németh Anett, Pallag Ágnes, Sándor Renáta, Szakmáry Gréta, Török Kata, Villám Lilla

centerek: Bodovics Hanna, Gyimes Zsófia, Nagy Eszter, Pekárik Eszter

liberók: Molcsányi Rita, Lékó Lilla, Tóth Fruzsina