Musorujsag
Élő Eredmények

A negyeddöntőben búcsúztak a hollandok a női röplabda Eb-n

A negyeddöntőben búcsúztak a hollandok a női röplabda Eb-n

MTI
Amíg a hollandok egy és negyed óra alatt kikaptak a törököktől, az olasz-orosz meccs több mint két órát tartott.

Az előző két kontinenstornán ezüstérmes holland válogatott már a negyeddöntőben búcsúzott a női röplabda Európa-bajnokságtól. A magyar érdekeltségű, budapesti C csoportban elsőként záró, idáig szettet sem veszítő holland együttes a házigazda török csapattól szenvedett 3-0-s vereséget Ankarában.

A 12 ezer néző előtt lejátszott szerdai összecsapás mindössze 78 percig tartott. A mérkőzés legeredményesebb játékosa a törökök négyes ütő poszton szereplő röplabdázója, Hande Baladin, illetve a hollandok feladóátlója, Lonneke Slöetjes volt, mindketten 16-16 pontot szereztek.

A másik kora esti találkozón, Lódzban a tavalyi vb-n ezüstérmes olaszok nagy csatát vívtak az oroszokkal, de végül hátrányból fordítva, négy szettben, 123 perc alatt diadalmaskodtak. A találkozón az olaszok ütőjátékosa, Paola Egonu volt a legeredményesebb, aki 28 pontig jutott.

A játéknap talán legjobb meccsén a lengyelek hazai környezetben egy roppant fordulatos meccsen verték a remekül küzdő németeket. A kétszeres Európa-bajnok lengyel csapat a szerdai negyeddöntőben az eddig veretlen németek felett aratott ötszettes győzelmet Lódzban, közel tízezer néző előtt.

A mérkőzésen a német válogatott az első játszmában jól játszott, a második és a harmadik szett azonban lengyelek fölényét hozta. A negyedik felvonásban 12-8-as hazai vezetés után a németek Louisa Lippmann jó támadásaival és Denise Hanke ászaival fordítottak, és döntő szettre mentették a találkozót. A mindent eldöntő játékrészben a lengyelek négyes ütőjük, Magdalena Stysiak szerváival korán vezetést szereztek, amit meg is őriztek, így 2009 óta először bejutottak a négy közé.

A kontinenstornát négy városban – közte Budapesten – rendezik, a magyar válogatott a csoportjában egy győzelemmel és négy vereséggel az ötödik helyen zárt, így nem jutott tovább.

Az elődöntőben török-holland és olasz-szerb meccseket rendeznek. A döntőt vasárnap játsszák Ankarában.

Eredmény, negyeddöntő:

Ankara:

Törökország-Hollandia 3-0 (20, 22, 20)

Szerbia-Bulgária 3-0 (19, 18, 26)

Lódz:

Olaszország-Oroszország 3-1 (-25, 22, 25, 21)

Lengyelország-Németország 3-2 (-22, 16, 19,-17, 11 )

További tartalmak