Musorujsag
Élő Eredmények

Meghalt a 123-szoros országos bajnok sportlövő

Meghalt a 123-szoros országos bajnok sportlövő

MTI
Életének 104. évében elhunyt Kisgyörgy Lajosné egykori sportlövő és edző, 123-szoros országos bajnok - tudatta a sportági szövetség az MTI-vel szombaton.

Kisgyörgyné Fedor Magda 1914. január 14-én született a Vas megyei Pinkaszentkirályiban, iskoláit Szombathelyen végezte, s kezdetben a műkorcsolyázás és a tenisz volt a sportága. Legnagyobb sikereit sportlövőként aratta, a Budapesti Honvéd Egyesület lövészszakosztályának 30 évig volt a sportolója, s még 60 évesen is aktívan versenyzett.

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke (b) és Regőczy Krisztina (j) a szervezet Nők a sportban bizottságának elnöke (j) átadja a Nők Sportjáért díjak életműdíját Kisgyörgy Lajosné 123-szoros magyar bajnok sportlövőnek (k) a MOB Média Életműdíjainak és Nők Sportjáért díjainak átadásán a budapesti Larus Rendezvényközpontban 2014. március 17-én. MTI Fotó: Bruzák Noémi

Hosszú sportpályafutása alatt 123 magyar bajnoki címet szerzett, puskás és pisztolyos számokban egyaránt. Sokszoros válogatottként több világ- és Európa-bajnokságon indult, ahol egyéniben és női csapatban is nyert ezüst- és bronzérmeket. Olimpián nem szerepelhetett, mivel a nők csak az 1984-es játékokon lőhettek először.

Aktív versenyzői karrierjét lezárva edzőséget vállalt, több egyesületnél is tanítványok sorát nevelte. A sportlövészet mellett végig megmaradt a síelés szerelmesének, még 90 éves kora után is hódolt a szenvedélyének. 95 esztendős korában a Magyar Olimpiai Bizottság Fair-play Életmű-díját vehette át sportpályafutása elismeréseként.

Január 14-én lett volna 104 éves.

Borítókép: A 94 éves Kisgyörgy Lajosné Fedor Mária világbajnoki bronzérmes sportlövő és Elbert Gábor, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium sport szakállamtitkára az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium által rendezett születésnapi ünnepségen egy budapesti étteremben. MTI Fotó: Illyés Tibor

További tartalmak