Musorujsag
Élő Eredmények

Messze voltak a döntőtől a női puskások a győri Eb-n

MTI
A magyar versenyzők nem tudták felborítani a papírformát női puskában, melyben Hanák Gabriella, Szijj Katinka és Biatovszki Mira sem jutott döntőbe a Győrben zajló légfegyveres Európa-bajnokság pénteki versenynapján.

A fegyvernem női küzdelmeiben a válogatók a fiatalok sikerét hozták, így Hanák, Szijj és Biatovszki harcolta ki a részvétel jogát. Győrik Csaba szövetségi kapitány ugyanakkor már az Eb előtt jelezte, hogy tőlük nem várható kiugró szereplés, mivel még nem érték el a nemzetközi élvonal szintjét.

A versenyen a három magyar közül Hanák szerepelt a legjobban, a 60 lövést 621,6 körrel zárta, mellyel a 31. helyet érte el a 84 fős mezőnyben. A nyolcas döntőtől messze volt, mivel 625 körre volt szükség a fináléhoz.

Szijj Katinka 616,7 körrel a 64., míg Biatovszki 615,3 körrel a 72. helyen végzett.

Női légpuskában és légpisztolyban ez az első világverseny, melyen az idén életbe lépett szabályoknak megfelelően az eddigi 40 helyett 60 lövést adnak le a versenyzők. Mindez azt is jelenti, hogy a mostani alapversenyek legjobbjai világcsúcsot állítanak fel. Az első ilyen rekordot puskában a szerb Andrea Arsovic érte el 628,4 körrel.

További tartalmak