Musorujsag
Élő Eredmények

Sidi Péter nyolcadik lett a müncheni vk-n

Sidi Péter nyolcadik lett a müncheni vk-n

MTI
Sidi Péter a kisöbű szabadpuska 3x40 lövéses számában bejutott a fináléba, ahol végül nyolcadik helyen zárt a müncheni sportlövő világkupaversenyen.

A németországi viadalon a komáromiak világ- és Európa-bajnoka kiválóan lőtt az alapversenyben, 1178 körrel zárta a 120 lövést, mégis csak egy hajszállal jutott döntőbe. A verseny színvonalát mutatja, hogy Sidi mögött a kilencedik és a tizedik helyezett is 1178-cal zárt, s a magyar klasszis több belső tizesének köszönhetően végzett előttük.

A döntőben Sidi a térdelő és a fekvő testhelyzetű 15-15 lövésben is elmaradt riválisaitól, állóban pedig már nem tudott elmozdulni a nyolcadik pozícióból, így 40 sorozat után – 403,8 körrel – kiesett.

A legutóbbi, Fort Benningben rendezett vk-n ebben a számban győztes Péni István kihagyja a müncheni versenyt, ám két fiatal, a 19 éves Vas Péter és a 18 esztendős Pekler Zalán indult, s mindketten jól szerepeltek. A csütörtöki selejtezőből bejutottak a pénteki versenybe, melyben Vas nagy egyéni csúccsal, 1172 körrel 29., míg – az ifjúsági olimpiára készülő – Pekler 1165-tel 58. helyen zárt.

Női sportpisztolyban magyar szempontból hasonló véget ért az alapverseny, mint a férfi puskások összetett számában. Azzal az óriási különbséggel, hogy amíg Sidi kedvezően jött ki a holtversenyből, s a belső tizesek neki kedveztek, addig Major Veronika (582 kör) lecsúszott a fináléról, mivel kevesebb „erős” – 10,2 körnél jobb – tizest lőtt, mint az orosz Szvetlana Medvegyeva. A keszthelyi lövő így kilencedik lett.

A szám 2015-ös Európa-bajnoka, Csonka Zsófia 579 körrel 17. helyen végzett, a világbajnoki bronzérmes Tobai-Sike Renáta pedig 572-vel 46. lett.

További tartalmak