Musorujsag
Élő Eredmények

Sidi Péter remek eredménnyel nyerte az első légfegyveres Eb-válogatót

MTI
Eredménye csak öt tizeddel gyengébb az általa tartott világcsúcsnál.
Sidi Péter a riói nyári olimpia férfi légpuska versenyszámának alapversenyében a Rio de Janeiró-i Olimpiai Sportlövőközpontban 2016. augusztus 8-án. Sidi Péter. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Sidi Péter érte el a legjobb eredményt a sportlövők első légfegyveres Európa-bajnoki válogatóján, Százhalombattán, ahol 633 körrel nyerte meg a puskások versenyét.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a világ- és Európa-bajnok komáromi sportoló a 60 lövés során végig kiegyensúlyozottan, magas színvonalon teljesített. Eredményéről mindent elmond, hogy mindössze öt tizeddel gyengébb az általa tartott világcsúcsnál.

A szombati viadalon női puskában Zwickl-Veres Kata volt a legjobb magyar 624,2 körös eredménnyel, ám ő is több mint nyolc körrel elmaradt Sidi feleségétől, a román Roxanna Siditől, aki férjéhez hasonlóan nagyszerű sorozatot produkált (632,7 kör).

A pisztolyosoknál Tátrai Miklós és az ebben a számban Eb-bronzérmes Sike Renáta győzött. Előbbi 578 körrel, míg utóbbi új egyéni csúcsot elérve 576 körrel végzett az élen. A női pisztolyosoknál Csonka Zsófia négy körrel maradt el Sikétől, és lett második. A magyar sportlövőknek három válogatót írt ki a szövetség, s minden versenyzőnek a két legjobb eredményét veszik figyelembe.

„A válogatási elvek hasonlóak a korábbiakhoz, annyi változással, hogy a tavalyi világkupákon a légfegyveres számokban döntős eredményt elért lövők védettséget kaptak, ők biztosan a csapatban lesznek” – nyilatkozta az MTI-nek Győrik Csaba szövetségi kapitány. A védettség három sportolóra, Sidire, a szintén puskás Péni Istvánra és a pisztolyos Major Veronikára vonatkozik, ugyanakkor legalább két válogatón nekik is kötelező elindulniuk.

Szombaton Sidi mellett Major is versenyzett – negyedik lett -, Péni ugyanakkor kihagyta a viadalt.

A március 16. és 25. között sorra kerülő eszéki kontinensviadalra a második válogatót két hét múlva rendezik meg, míg a harmadik a négy hét múlva esedékes országos bajnokság lesz.

További tartalmak