Sidi Péter kevéssel, de lecsúszott a kvótáról a pekingi vk-n

Sidi Péter második helyen jutott döntőbe, ott pedig a hatodik helyen zárt a férfi légpuskások között, így kevéssel maradt le a kvótáról a pekingi olimpiai kvalifikációs sportlövő világkupa-versenyen.

A komáromiak világ- és Európa-bajnoka kifejezetten pechesen versenyzett eddig a kvalifikációs időszak kezdete óta. A puskásoknak és pisztolyosoknak a pekingi a harmadik kvótaszerző versenye a tokiói játékokra, és Sidi a szeptemberi vb-n három, a februári újdelhi vk-n pedig mindössze egyetlen tizeddel csúszott le a 10 méteres szám nyolcas döntőjéről.

Ezúttal a fináléba kerüléssel nem volt problémája, a 60 lövéses alapversenyt 629,7 körrel zárta, s a második helyen jutott a legjobbak közé. A döntőben aztán megint bosszankodhatott, ugyanis 16 lövés után a hatodik helyen esett ki úgy, hogy a harmadik, a negyedik és az ötödik helyen álló puskásnak egyaránt két-két tizedkörrel volt csak jobb eredménye akkor.

A versenyt a kínai Huj Ce-cseng nyerte, a két tokiói kvótát pedig a második indiai Divyansh Singh Panwar és a harmadik orosz Grigorij Samakov szerezte meg.

 

A szám másik két magyarja közül, Péni István - aki már Újdelhiben tokiói indulási jogot nyert - 627,5 körrel a kilencedik lett. Eredménye megegyezett a nyolcadikéval, s csupán rosszabb utolsó tizes sorozata miatt szorult ki a fináléból. Pekler Zalán 625,2 kört ért el, ami a 34. helyhez volt elég a 100 fős mezőnyben.