Musorujsag
Élő Eredmények

Forma-2: Az orvosok megmentették Correa lábait

Forma-2: Az orvosok megmentették Correa lábait

m4sport.hu/Record
A szombati tragikus Forma-2-es baleset után egy liége-i kórházban hétórás műtétet hajtottak végre az orvosok Juan Manuel Correát, amivel sikerült megmenteni a pilóta lábait.

Egy nappal a halálos kimenetelű baleset után a Charouz Racing System csapat 20 éves ecuadori pilótája Juan Manuel Correa állapota sokat javult.

A belga Forma-2-es versenyen az ecuadori teljes lendülettel ment bele Anthoine Hubert autójába, akinek az életét nem sikerült megmenteni. Correa állapota is válságos volt, a lábai több helyen szilánkosra törtek és a gerince is megsérült a brutális ütközés következtében.

A FIA közleménye szerint a 20 éves pilóta kielégítő állapotban fekszik egy liége-i kórházban, amelynek sebészei hétórás műtéten megmentették a versenyző lábait, így a sikeres beavatkozásnak köszönhetően nem kell amputálni. Correa felépülését a szülei is segítik Belgiumban.

Közvetlenül a baleset után helikopterrel vitték a kórházba a sérült pilótát, az állapota súlyos volt, de nem életveszélyes. Azonnal műtőbe vitték, ahol egy bonyolult rekonstrukciót végeztek el mindkét alsó végtagján.

Borítókép: Juan Manuel Correa (Forrás: Formula1.com)

További tartalmak