Musorujsag
Élő Eredmények

Nem tudott nemet mondani Jean Todtnak Oláh Gyárfás

Nem tudott nemet mondani Jean Todtnak Oláh Gyárfás

M4 Sport
„Ha megbízik bennem, miért ne vállaljam el a feladatot?" – tette fel a költői kérdést Oláh Gyárfás, akit Jean Todt javaslatára kineveztek az offroad bizottság élére. Az újonnan kinevezett vezető az M4 Sportreggeliben mesélt a magyar sportdiplomáciai sikerről, feladatairól és arról, hogyan profitálhat autósportunk megbízatásából.

Pénteken újabb négy évre választották meg Jean Todtot a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnökévé, azonban magyar szempontból egy komoly sportdiplomáciai siker is fűződik a kinevezéshez. A közgyűlés jóváhagyta Jean Todt előterjesztését is, amely alapján Oláh Gyárfást, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnökét az offroad bizottság elnökének választották.

A magyar sportvezető elmondta, az utóbbi évek legdinamikusabban fejlődő autósport szakága a ralikrossz, így szerinte hatalmas kihívás ebbe a munkába elnökként becsatlakozni.

Mint bizottsági elnök állandó résztvevője lesz az FIA legmagasabb sportszakmai döntéshozó testületének, a világtanácsnak, ilyen meghatározó feladatra pedig magyar szakember eddig még nem kapott megbízást.

„Őszintén szólva nem lepett meg a döntés, régóta dolgozunk azon, hogy a sportdiplomáciában még erősebben részt tudjunk venni – mondta el Oláh Gyárfás az M4 Sportreggeli hétfői adásában. – A közgyűlés előtt pár nappal Jean Todt úrral volt egy megbeszélésünk, ahol ő kifejtette, számára ez egy nagyon fontos sportág, és a jövőben nagy tervei vannak vele. Felkért erre a pozícióra, hogy bizalmasaként vegyek részt ebben a munkában.

Természetesen kavarogtak a gondolatok a fejében, mikor felvetette neki a pozíciót a FIA elnöke, de mivel a szakvezető bizalmat szavazott neki, így nem tudott nemet mondani a kinevezésre. „Ha ő és a csapata úgy gondolja, hogy alkalmas vagyok a feladatra és le tudom menedzselni, akkor miért ne vállaljam el?!”

A megbízatásának nincsen lejárati dátuma, addig szól, amíg a munkáját megfelelően végzi. „Fiatal vagyok és motivált, talán sokáig fogom tudni betölteni ezt a posztot, ha jól végzem a munkámat.”

A sikerből a magyarok is rengeteget profitálhatnak, hiszen lehetőségük lesz a világ autósportjába beleszólni, és lehetőséget tudnak biztosítani a versenyzőknek is, hogy sokkal hamarabb jussanak el az információk hozzájuk és jobban fel tudjanak készülni a versenyzésre.

A teljes beszélgetést a videóra kattintva tekintheti meg.

További tartalmak