A Szalay, Bunkoczi páros Türkmenisztánban is elindul

Az Opel Dakar Team párosa, Szalay Balázs és Bunkoczi László szeptemberben elindul Türkmenisztán első nemzetközi tereprali-versenyén.

„Egyelőre fogalmunk sincs róla, hova megyünk, de kevés olyan helyet lehetne mondani, ahova ne mennék el” – mondta a csapat csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján a navigátor Bunkoczi.

Szalay úgy fogalmazott, számukra garanciát jelent, hogy az eseményt a kétszeres Dakar-rali-győztes francia Jean-Louis Schlesser szervezi, aki évek óta sikeresen rendezi meg az Africa Race-t.

Hozzátette, alaposan utánanéztek az ázsiai országnak, amelynek nyolcvan százaléka sivatag. Szalay elmondása szerint a Kara-kum-sivatagban szeptember 9. és 15. között sorra kerülő türkmén rali az állam támogatását is élvezi, már csak azért is, mert Gurbanguly Berdimuhamedow elnök - egyben a viadal fővédnöke - szenvedélye az autóversenyzés.

„Nagy kihívást jelent ez a verseny, hiszen még sohasem jártunk Türkmenisztánban. Ez lesz a 36. ország, ahol az Opel Dakar Team versenyez” – összegzett Szalay Balázs.

Elmondta még, hogy a múlt héten 1500 kilométert teszteltek az autójukkal, ami jelenleg nagyon jó állapotban van, és reményét fejezte ki, hogy ez őszig így is marad.