Musorujsag
Élő Eredmények

Súlyos sérülést szenvedett egy sportbíró a DTM hungaroringi futamán

m4sport.hu
Káoszfutammá változott a DTM hungaroringi második futama, miután leszakadt az ég a Hungaroring felett. Több versenyző is reagált az új körülményekre, és a bokszba hajtott, hogy esőgumikra váltson. Azonban a felgumizott boxutca jégpályává változott, és előbb Lucas Auer csúszott be a bokszfalhoz, majd Bruno Spengler és Edoardo Mortara is hasonlóan járt.

Az időmérő leggyorsabbja, Lucas Auer megcsúszása során két sportbírót is magával sodort, egyikük súlyos lábsérülést szenvedett, de állapota nem kritikus. Még két érintettje volt a megcsúszásoknak, de ők mindketten könnyebb sérülést szenvedtek. A balesetveszély miatt félbe kellett szakítani a versenyt, amely mintegy 15 perc után folytatódott.

A hivatalos jelentés szerint a három sérültet kórházba szállították.

A sorozat honlapja szerint a futamgyőztes Wittmann mögött a szintén BMW-s német Timo Glock, valamint az osztrák Philipp Eng végzett a második, illetve a harmadik helyen.

A szombati versenyen a brit Paul Di Resta (Mercedes) diadalmaskodott, az osztrák Lucas Auer (Mercedes) és a svájci Nico Müller (Audi) előtt.

Eredmények:
1.Marco Wittmann (német, BMW) 1:17:50.129 óra
2. Timo Glock (német, BMW) 5.870 másodperc hátrány
3. Philipp Eng (osztrák, BMW) 13.457 mp h.

Az élcsoport: 1. Glock 90 pont, 2. Gary Paffett (brit, Mercedes) 79., 3. Di Resta (brit, Mercedes) 67

 

 

További tartalmak