Musorujsag
Élő Eredmények

Remekel a német bajnokságban a 16 éves magyar motoros

MTI
Kovács Bálint, a H-Moto Team 16 éves versenyzője mindkét futamon második lett a gyorsaságimotoros német bajnokság Suzuki Cup kategóriájának hétvégén rendezett idei második viadalán, a belgiumi Zolderben.

A fiatal pilóta ezzel a teljesítménnyel az összetett pontverseny második helyén áll, hátránya 10 pont az éllovassal szemben.

„A hétvégénk nem volt zökkenőmentes, sok gondunk volt a futóművel, de sikerült orvosolni a dolgot, így az időmérőn meg tudtam szerezni az első rajtkockát” – mondta az MTI-nek Kovács, és hozzátette: az első futamon rosszul helyezkedett a rajt után, így az ötödik pozícióból kellett feljönnie, de a második versenyen végig harcban volt a győzelemért.

„Továbbra is az a cél, hogy év végén az első helyen végezzek” – jelentette ki a magyar motoros, aki a hazai bajnokságban is érdekelt, két győzelemmel és egy második hellyel vezeti az országos bajnoki pontversenyt.

Kovács Bálint április végén sporttörténelmet írt azzal, hogy a szezonnyitón egy futamot megnyert, majd a második versenyen második lett a németországi Oscherslebenben az 1000 köbcentis versenymotorokat felvonultató mezőnyben. Korábban még egyetlen magyar motorversenyző sem aratott ehhez hasonló sikert ennyire fiatalon nemzetközi sorozat felnőtt mezőnyében.

A német bajnokság következő fordulóját július utolsó hétvégéjén rendezik a németországi Schleizben.

További tartalmak