Jöttek, látták őket, ölelkeztek, fényképeztek, de visszamennének a pályára

Egy Boxutca-látogatás legjobb pillanatai.

Vettel, a lelkes kiszolgáló

Négy nappal korábban, hasonló időpontban épp autójának kormányát verte, és könnyes szemmel próbált beletörődni a megváltoztathatatlanba: elúszott az esélye az oly áhított első hockenheimi F1-es győzelemre.

Aztán még bele is rúgtak ezért páran, mondván, hogy világklasszis pilóta nem vét ilyen hibát. Mika Häkkinen, aki maga állította ezt, csak azt nem kalkulálta bele a mondandójába, hogy ő is valahogy így vesztette el például az 1998-as Brit Nagydíjat, amikor is szakadó esőben, vezető helyen haladva átrongyolt füvön és kavicságyon, hogy aztán a szemfüles Schumacher jól megelőzze. Persze mindez nem vigasztalja Vettelt...

És ezek után itt áll előttünk türelmesen, mosolyog, gyakorlatilag folyamatosan fülig ér a szája. Azaz nem mindig, mert néha mintha koncentrálna valamire írás közben. A nyelve felfeszül a felső ajkára. Aláírásokat osztogat hosszú percek óta, a Boxutca látogatói pedig a keresztnevét kiabálják, sapkákat, pólókat, zászlókat és többek között azokat a képeket nyomják az orra alá, amiket a sajtós hölgy osztogatott ki előzőleg.

IMG_3230

Vettel úgy tűnik, boldogan tesz eleget az új kötelezettségnek, körbejárja a „ketrecet”, megpróbál a lehető legtöbb rajongónak aláírni valamit. Szép lassan halad, alapos. Ebben is.

Egy alacsony elválasztó falra fel- és levezető lépcsőn kell távoznia. Megáll a tetején és visszafordul, hogy még egy utolsót integessen a közönségnek. Mi már (a stáb tagjai) nem nagyon rajongunk, csak szeretjük ezt az egészet, de el tudjuk képzelni, micsoda öröm lehet egy ilyen pillanat a szurkolónak. Valószínűleg még annak is, akinek nem Ő a kedvence.

IMG_3261

Persze a közönség nem nagyon szívesen engedi, úgyhogy Vettel még integet párat, majd észreveszi, hogy a belső falnál is sokan állnak relikviákkal a kezükben. Jöhet egy kis túlóra?

A Ferrari versenyzője nem teketóriázik, még eltölt egy kis időt a rajongóival, majd amilyen mosolygósan érkezett, ugyanúgy távozik.

IMG_3296

Hamilton, a mozisztár

Úgy jár, úgy érkezik és úgy is viselkedik, mint egy filmsztár. Naná, hiszen miközben Vettel megjárta a pokol bugyrait, Hamilton épp örömtáncot járt sok emelettel feljebb.

IMG_3352

Ennek megfelelően domináns hímkén érkezik, azonnal ignorál minden kérést, ami nem közvetlenül tartozik ehhez az egészhez. Majd látványosan felsétál és feláll a fal tetejére. Persze hatalmas ováció mellett.

Nála picit úgy tűnik, hogy ez az egész a kamerának, a „promónak” szól, de bárhogyan is, csodásan kiszolgálja a szurkolókat. Ha most kezdő F1-szurkolók volnánk, nagyon boldogok lennénk a két éllovassal.

Közvetlen, laza és persze profi. Mint egy egyszemélyes promó stúdió. Már, ha van ilyen. De ha van, akkor sincs ilyen eredményes. És a Hammertime a rajongók közt is működik.

IMG_3445

Van annál nagyobb boldogság, mint amikor az imádott bálvány megragadja a telefonod és azzal készít közös „önci”-t? (selfie szabadfordításban by Szujó)

Hosszú aláírás-periódus, látványos távozás és jön az új produkció. Nyilvánvalóan senki nem láthatta a hátsóbb régiókban, ahogy Sebastian Vettel a nem hivatalos „ketrecben” várakozók előtt is megállt és további aláírásokat osztogatott.

Hamilton nem tesz olyat, amit nem lehetne látni! Nincs az a helyzet, amit ne tudna felhasználni arra, hogy egy remek fotó készüljön róla. Emlékszünk, amikor vitt egy kis innivalót a pályamunkásoknak - hetekig osztogatták a neten felvételeket.

IMG_3492

De, ami most itt jött, az sokkal látványosabb volt. Kis rogyasztás a térden, a „rugók” megfeszülnek, majd, mint a pókember, felugrik a kerítésre és jöhet a túlóra látványos elemekkel és felejthetetlen élményekkel.

Például Dorina, aki egy lepedőre írta rá, hogy ha már a példaképének választotta, aki soha nem adja fel az álmát, akkor ő sem fogja feladni az övét, miszerint a bokszból nézi majd végig Hamilton versenyét. Nem fogja, de Hamiltont megfogta a szavaival. Kapott is egy nagy ölelést!
Azért biztosan volt ilyen álom is az álomtárban!

IMG_3537

Szívmelengető volt látni, hogy ez legalább beteljesült! És hát megint csak azt kell írni, hogy ez azért nem semmi. A „mi korunkban” örültünk, ha tudtunk olyan gyorsan futni Michael Schumacher szállodából kigördülő autója után, hogy ha 40 méterről is, de a balról jövő forgalom ellenőrzése pillanatában megláttuk Michael piros sapkájának kilógó 3-4 centijét. Akkor azzal a 3-4 centivel évekig elvoltunk, meséltük a haveroknak. Még az is előfordulhat, hogy mire hazaértünk a Magyar Nagydíjról, már 5-6 cm-re emlékeztünk, de ez nem is baj.
Az meg pláne, hogy ma már egy-egy leleményesebb rajongónak ölelés is járhat.

Alonso, a profi

Aztán persze jött a „futottak még” kategória. Mintha valahogyan az aktuális sebesség befolyásolná valaki vonzerejét. Persze, kivéve Kimi Räikkönen. Ő olyan, mint a Batman! Mindig légy önmagad, kivéve, ha lehetsz Kimi Räikkönen! Akkor legyél Kimi Räikkönen! A rajongói szemében Ő akkor is gyorsabb, ha épp előzik az ellenfelei. Ennek megfelelően meleg fogadtatásban részesült. (Iceman, meleg fogadtatás... képzavar) Rajta már talán nem érezni a harapást. Egész meglepő módon majdhogynem mosolyra szélesedő szájjal írta alá a kötelező sisakos jelenléti ívet, majd felvette a hűvös arcát, és fel a lépcsőn, le a lépcsőn, majd jöhettek az aláírások. Jó sok! Picit érzelemmentesen, de hangos örömünneplés mellett.

IMG_3615

Hasonló elegáns, de kissé flegma megjelenést próbált képviselni az Alfa Romeo Sauber F1 Team versenyzője, Marcus Ericsson is, de valahogy nála egyelőre nem működik ez a bűvös dolog. Karizma, vagy mi lenne ennek a megfelelő neve. Ő úgy viselkedik, mint aki bír ezzel a tulajdonsággal, de nem. Talán meg kell érnie rá.

IMG_3636

Räikkönen már túl is van ezeken a dolgokon, ahogy Fernando Alonso is. Az ő testbeszédén, arckifejezésén inkább a versenyképesség hiányába való beletörődés látszik. Hiszen, ha mondjuk idénre nem is kötöttek volna senkivel motorszerződést, akkor sem tudnának sokkal messzebb kerülni az élmezőnytől, Alonso mégis mosolyogva írta alá a benyújtogatott relikviákat. És ő is, Vettelhez hasonlóan, nagydobra verés nélkül állt be az elkülönített részhez aláírásokat osztogatni, és amikor már sokadjára csukta össze a tollát, akkor sokadjára szét is húzta, ha valaki még kért egy kis tintát tőle.

IMG_3655

Nagyon jó dolog ez a Boxutca-látogatás, még ha a rajongók nyilvánvalóan meg is dolgoztak a tűző napon azért, hogy ebben a nem mindennapi élményben részesüljenek. De a rajongás már csak ilyen!

És a rajongás tárgya csak most jön el igazán, hiszen pénteken kezdődik is a program a pályán. Mindenki láthatja a kedvencét száguldozni a hungaroringi pályán.

Az alábbi táblázatban összeszedtük a hétvégén ránk váró események közvetítési időpontjait. Fontos megemlíteni, hogy a futball-világbajnokság után most már mindent az M4 Sporton közvetítünk!

180726 MagyarGP idotabla 3 BM