Musorujsag
Élő Eredmények

Visszavonul az ellenfele motorját 200-nál lefékező pilóta

MTI
Visszavonul a versenyzéstől az olasz Romano Fenati, aki vasárnap, a gyorsaságimotoros-világbajnokság San Marinó-i Nagydíján 200 km/órás sebességnél meghúzta egyik riválisa fékkarját.

A 22 éves Fenati kedden az egyik olasz napilapban azt közölte, eljött az idő arra, hogy elköszönjön. „Mindig azért mentem ki a pályára, hogy nyerjek. Hogy Romano Fenati legyek. De rájöttem, senki nem törődik velem és azzal a fájdalommal, amin keresztül megyek. Így aztán jobb, ha elbúcsúzok” – fogalmazott a La Repubblica hasábjain a versenyző.

A Moto3 géposztályban győztes olasz Romano Fenati ünnepel a pódiumon a motoros gyorsasági világbajnokság Japán Nagydíjának eredményhirdetésén 2017. október 15-én. (Fotó: EPA/Majama Kimimasza) A Moto3 géposztályban győztes olasz Romano Fenati ünnepel a pódiumon a motoros gyorsasági világbajnokság Japán Nagydíjának eredményhirdetésén 2017. október 15-én. (Fotó: EPA/Majama Kimimasza)

Fenati a Moto2-es futam 23. körében Stefano Manzival szemben követte el a sportszerűtlenséget, ami miatt azonnal kizárták. Az automatikus egyfutamos eltiltást további két versennyel toldották meg hétfőn. A Motorsport-Total szakportálnak az olasz motoros később azzal indokolt, hogy Manzi a viadal során korábban már kétszer meglökte őt.

A pilóta csapata, a Marinelli Snipers közleményben határolódott el Fenati cselekedetétől, azt „megbocsáthatatlannak” nevezte, és elfogadta a büntetést. Egyben jelezte, hogy szerződést bontott a versenyzővel.

Manzi a gpone.com weboldalnak nyilatkozva azt mondta, Fenati meg akarta őt ölni, és „amit tett, arra nincs mentség”, ezért a jövőben nem akar szóba állni riválisával.

Az eset érdekessége, hogy Fenati a szezon után készült elhagyni a Marinelli Sniperst, és éppen a Manzit foglalkoztató Forwardhoz, pontosabban a következő szezonban annak alapjaira építkező MV Agustához készült.

További tartalmak