Juhász Roland kicsit megijedt a 280 lóerőtől, de óriási élmény lett a vége

Felejthetetlen élményben volt része Juhász Rolandnak, a Mol Vidi FC csapatkapitányának, aki az év autóversenyzőjének választott Herczig Norbert navigátoraként próbálhatta ki magát egy vadonatúj Volkswagen Polo GTI R5-ös versenyautóban.

A 95-szörös válogatott hátvéd ugyan kicsit félve ült be a közel 280 lóerős autóba, de mint elmondta, felejthetetlen élményekkel gazdagodott.

„Biztos voltam benne, hogy óriási élményekkel fogok gazdagodni, de hogy ekkorával, azt közel se gondoltam. Amíg kiértünk a pályára, sokat beszélgettünk Norbival, megnyugtató személyiség, ez sokat segített. A pálya és az autó, illetve a vezetési stílus szenzációs volt” – nyilatkozta a tesztkör után Juhász Roland.

Hozzátette: „senkinek nem ajánlom, hogy mérkőzés előtt üljön be egy ilyen autóba, egyből piros lap lenne az eredménye, olyan izgatottan száll ki az ember”.

A MOL Racing Team versenyzője elárulta, Juhász láthatóan izgult, de kiválóan teljesítette a navigátori feladatokat.

„Kapott egy kis betekintést a világunkba, remélem, hogy maradandó élményt okoztunk. Tényleg felfoghatatlan, hogy miket kibír egy ilyen autó és milyen helyeken megy át. Ahol egy utcai autó lépésben tudna haladni, ott ezzel am kocsival elmész padlógázzal és két-három sebességi fokozattal feljebb” – nyilatkozta a rali Európa-bajnokság (ERC) hatodik helyezettje, négyszeres magyar bajnok Herczig Norbert.