Musorujsag
Élő Eredmények

Félbeszakították a Dakar-rali ötödik szakaszát

MTI
A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős a zord időjárás és a hihetetlen körülmények ellenére is folytatni tudta a versenyt.
 Sebastien Loeb (L) ofPH Sports competes in his Peugeot 3008 DKR next to Saudi driver Yazeed Al Rajhi (R) of X-Raid team ompetes in his Mini John Cooper Works Rally during the fifth stage of the Rally Dakar 2019 between Tacna and Arequipa, in Peru, 11 January 2019. EPA/Ernesto Arias

A sűrű köd miatt a hármas ellenőrzőpontnál a rendezők félbeszakították a Peruban zajló Dakar-rali ötödik szakaszát.

A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős a csapat tájékoztatása szerint még sötétedés előtt kiért a Tacna és Arequipa közötti szakaszról. Az Opel Dakar Team közleménye szerint a nap azzal kezdődött, hogy a rajtot két órával halasztották a köd miatt. Majd folytatódott azzal, hogy volt olyan része a pályának, amelyen a páros percekig állt egy helyben, mert annyira fújta a szél a port és a homokot, hogy semmit sem lehetett látni.

„Nagyon nehéz pálya volt, főleg azért, mert sem fékünk nem volt, sem pedig pótkerekünk” – értékelt az Opel Grandland X pilótája, Szalay Balázs.

„Az utolsó húsz kilométer gyilkos volt, szívem szerint a kezemben hordtam volna el a köveket a kocsi elől, mert tudtam, elég egy élesebb szikla, és akkor nem tudunk továbbmenni, hiszen nincs pótkerekünk – mondta Bunkoczi László. –  Végül azonban az autó kibírta és itt vagyunk a célban. Ránk fér majd a pihenőnap, mert az utolsó két szakasz kissé megviselte az autót.”

A helyezésekről nincs pontos információ, mivel a szakasz rövidítése miatt (amelyet az élmezőny teljes egészében teljesített), a versenyigazgatóságnak még össze kell ülnie. Annyi biztos, hogy a Szalay, Bunkoczi páros a napi első szakaszt a 38. helyen teljesítette.

A motorosoknál a francia Xavier de Soultrait volt a leggyorsabb pénteken, de mégsem ő nyerte az ötödik szakaszt a Peruban zajló Dakar-ralin. A brit Sam Sunderland mintegy tíz percet időzött a balesetet – fej- és karsérülést – szenvedett portugál Paulo Goncalves mellett, és utóbb ezt az időt jóváírták neki, így végül ő lett a legjobb. Összesítésben továbbra is az amerikai Ricky Brabec vezet.

Szombaton szünnap lesz, vasárnap Arequipából San Juan de Marconába tart majd a mezőny.

További tartalmak