Herczigék először leltek rá az Eb-tempóra

Herczig Norbert, aki Ferencz Ramónnal párban negyedik helyen zárt szombaton a Kanári-szigeteken, úgy vélte: először volt meg a tempójuk, mióta tavaly kiléptek a rali Európa-bajnokságra (ERC), és ezért nagyon boldog.

A MOL Racing Team pilótája az M1 aktuális csatornán kedden kiemelte: az idei második futamon minden gyorsasági szakaszon csak picivel maradtak el az etapok legjobbjaitól, ezáltal tulajdonképpen minden pillanatát élvezték a versenynek.

Hangsúlyozta, nem nagyon voltak elkeseredve, amiért lemaradtak a dobogóról. A páros az első, pénteki versenynap után hatodik volt, és bár szombaton javult a teljesítménye, egy defekt miatt az utolsó előtti gyorsasági szakaszon húsz másodpercet elveszített, így nem volt esélye a dobogóra kerülésre, pedig a második hely sem tűnt elérhetetlennek.

„A most megszerzett pontok az év végi elszámolásnál sokat fognak érni, úgy gondolom – fogalmazott Herczig. – A mostani tapasztalatok mindenképpen fognak segíteni minket az Eb hátralévő részén. Ezzel az önbizalommal kell továbbmenni.”

 

Herczig megjegyezte, teljesen más vezetési technikát igényel majd a következő, három hét múlva esedékes lettországi viadal, amelyen a mostanival ellentétben nem aszfalton, hanem murván kell versenyezniük.

Március közepén az Azori-szigeteken rendezett nyitófutamot műszaki hiba miatt feladni kényszerült a magyar duó, amely a nyolc futamból álló Európa-bajnokságon hét versenyen áll rajthoz, köztük a nyíregyházi futamon november 8. és 10. között.