Musorujsag
Élő Eredmények

Nem lesz több Red Bull Air Race

m4sport.hu
Az idei szezonra lekötött versenyeket még megrendezik, köztük a magyarországi futamot is.
A cseh Petr Kopfstein repül Edge 540 V3 típusú repülőgépével a Duna felett a Red Bull Air Race Master Class kategóriájának harmadik szabadedzésén Budapesten 2018. június 23-án. (MTI Fotó: Máthé Zoltán) A cseh Petr Kopfstein repül Edge 540 V3 típusú repülőgépével a Duna felett a Red Bull Air Race Master Class kategóriájának harmadik szabadedzésén Budapesten 2018. június 23-án. (MTI Fotó: Máthé Zoltán)

A Red Bull úgy döntött, hogy a 2019-es szezon után nem folytatja a Red Bull Air Race világbajnokságot. Az idei versenyekkel kapcsolatban csak annyit közöltek, a már lekötött futamokat megtartják.

Ennek értelmében június 15-16-án Oroszországban, július 13–14-én Magyarországon és szeptember 7-8-án Japánban lesz futam, ugyanakkor a többi idei verseny megrendezése kérdéses.

A Red Bull arra hivatkozva szünteti meg a sorozatot, mert a kimagasló színvonalú és látványos versenyek ellenére sem vonzott annyi érdeklődőt, mint a cég hasonló jellegű rendezvényei. Először 2003-ban rendeztek Red Bull Air Race versenyt, azóta világszerte több mint 90 futamot rendeztek.

Magyarország eddig 12 versenynek volt a házigazdája. ezeket mind Budapesten rendezték, az idei futamra viszont nem kaptak engedélyt, így Zamárdi lesz a 2019-es, immár utolsó magyarországi futam házigazdája.

További tartalmak