Michelisz Norbert: pályacsúcs után futamgyőzelem Vila Realban

Miután pályacsúcsot döntött az első időmérőn Vila Realban, Michelisz Norbert rajt-cél győzelmet aratott a túraautó-világkupa (WTCR) portugáliai hétvégéjének első futamán.

Michelisz Norbert (Fotó: WTCR) Michelisz Norbert (Fotó: WTCR)A vb-ezüstérmes magyar pilóta már a szabadedzések során megmutatta, hogy jó barátságot ápol a Vila Real-i aszfaltcsíkkal, a szombaton délután rendezett, első időmérőn pedig szédületes pályacsúcsot futott ( (1:59.498).

Michelisz így a élről vághatott neki az első versenynek, ráadásul csapattársa Augusto Farfus startolt a második pozícióból, így a rajt után védeni tudta Michelisz hátát. A magyar kihasználta csapattárs segítségét, és pár kör után megnyugtató előnyre tett szert, amit okosan osztott be a verseny végéig.

A második helyen Yann Ehrlacher végzett, a harmadik Augusto Farfus lett, míg Tassi Attila a 21. helyen ért célba.

A 34 éves versenyzőnek ez az idei második futamgyőzelme, a pontversenyben pedig jelentősen csökkentett hátrányán az élen álló Esteban Guerrierivel (Honda) szemben. Az argentin pilóta ezúttal nem szerzett pontot, mögötte Michelisz 14 pontos különbséggel második az összetettben.

A futamot követő interjújában kiemelte, az időmérő után már tudta, az autója kész a győzelemre.


A WTCR portugáliai versenyhétvégéje vasárnap folytatódik egy újabb időmérő edzéssel, valamint két további futammal, utóbbiakat az m4sport.hu élőben közvetíti.