Történelmi siker és dráma - Ez történt vasárnap Phjongcshangban

Sporttörténelmi sikert hozott a phjongcshangi téli olimpia vasárnapi napja, a férfi gyorskorcsolyázóknál ugyanis a holland Sven Kramer 2010 és 2014 után ezúttal is diadalmaskodott 5000 méteren.

A 31 éves sztár a sportág történetében az első férfi, aki ugyanazon a távon sorozatban háromszor nyerni tudott a téli játékokon.

Az M4 Sport napi összefoglaló műsoráért kattintson a lejátszóra!


Szintén hasonló sikerre hajtott a férfi szánkósoknál a német Felix Loch, aki negyedik ötkarikás aranyérmével minden idők legeredményesebb szánkósa lehetett volna, ám hiába vezetett három futam után nagy fölénnyel, utolsó csúszásában a pálya közepén nagyot hibázott, s végül csak ötödik lett. Az aranyérmet az osztrák David Gleirscher szerezte meg.

A férfi sífutók 15+15 kilométeres tömegrajtos viadalában teljes norvég siker született, a győzelmet Simen Hegstad Krüger szerezte meg, míg mögötte honfitársai, Martin Johnsrud Sundby és Hans Christer Holund végzett. A 10 kilométeres sílövő sprintversenyben a német Arnd Peiffer diadalmaskodott.

A téli olimpia második hivatalos versenynapja


A női síakrobaták mogul versenyszámában a francia Perrine Laffont, a hódeszkások férfi slopestyle viadalában pedig az amerikai, mindössze 17 éves Redmond Gerard nyert aranyérmet. Érdekesség, hogy a harmadik helyet az a Marc McMorris szerezte meg, aki tavaly márciusban súlyos edzésbalesetet szenvedett, amelyben eltört az álla, a bal karja, a medencecsontja és több bordája, valamint megrepedt a lépe és a bal oldali tüdeje is sérült.

Magyar érdekeltségű verseny nem volt vasárnap, miután férfi lesiklását csütörtökre halasztották, így Kékesi Mártonnak még várni kell a bemutatkozásra.

Jura Min és a rövidprogram közben kikapcsolódott nyakpánt


A második hivatalos versenynap érdekességei közé tartozik még, hogy egy lengyel szánkós arcvédő nélkül csúszott le, ami nem tűnt jó ötletnek, egy dél-koreai műkorcsolyázónőnek pedig a felsője adta meg magát a rövidprogram közben.

A vasárnapi versenynap győztesei:

Snowboard
férfi slopestyle: Redmond Gerard (Egyesült Államok) Alpesi sí
férfi lesiklás: csütörtökre halasztották

Sífutás
férfi 15+15 km tömegrajtos (klasszikus+szabadstílus): Simen Hegstad Krüger (Norvégia)

Gyorskorcsolya
férfi 5000 m: Sven Kramer (Hollandia)

Szánkó
férfi egyes: David Gleirscher (Ausztria) Síakrobatika
női mogul: Perrine Laffont (Franciaország)

Biatlon
férfi 10 km sprint: Arnd Peiffer (Németország)



A második hivatalos versenynap után továbbra is Németország áll az éremtáblázat élén. A németek vasárnap egy arany- és egy bronzérmet szereztek, így már három első és egy harmadik helyezésük van. A második hollandok két arannyal és összesen öt éremmel állnak. A harmadik norvégok egy aranyérmet szereztek eddig, viszont van további hét medáljuk is.

(forrás: M4 Sport) (forrás: M4 Sport)



A pénteki nap összefoglalója IDE, a szombatié pedig IDE kattintva érhető el.