A férfi váltó már aranyérmesnek érzi magát

Liu Shaolin Sándor szerint a magyar férfi gyorskorcsolyaváltó tagjai már a döntőbe jutással megérdemlik az aranyérmet a phjongcshangi téli olimpián.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Knoch Viktor, Burján Csaba összeállítású csapat második lett elődöntős futamában, így bejutott a jövő csütörtöki fináléba.

„Nagyon hosszú út vezetett odáig, hogy kvalifikálni tudjuk magunkat az olimpiára. Balszerencsésen kezdődött a kvalifikációs időszak, de a csapat jól fel tudta ezt dolgozni, még az utolsó pillanatokban is biztattuk egymást és meg tudtuk csinálni, össze tudtuk rakni fejben. Ez szerintem már egy aranyérmet jelent a mi csapatunknak” – nyilatkozta Liu Shaolin Sándor az M4 Sportnak az elődöntő után.

Liu Shaoang is azt emelte ki, hogy a sok balszerencse ellenére a csapat pozitívan tudott odaállni a futamhoz. „Nagyon örülök, hogy döntősök vagyunk. Nagy motiváció ez számunkra, mindent meg fogunk tenni” – tette hozzá.

Burján Csaba elmondta, mindent kiadott magából. „Amióta kijöttünk az olimpiára, furcsán éreztem magam, de az első versenynap adott egy kis pluszt, és az elmúlt két napban teljesen összeszedtem magam, úgyhogy a legjobbamat hoztam ma. Sajnos a végére elfáradtam, mert erős volt a tempó, de úgy érzem, hogy ennél jobban most nem tudtam volna menni.”

Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang ünnepel a magyar háttércsapat tagjaival, miután a Knoch Viktorral és Burján Csabával kiegészülő magyar férfi rövidpályás gyorskorcsolyaváltó döntőbe jutott a phjongcshangi téli olimpián(Fotó: MTI/EPA/Taccjana Zenkovics) Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang ünnepel a magyar háttércsapat tagjaival, miután a Knoch Viktorral és Burján Csabával kiegészülő magyar férfi rövidpályás gyorskorcsolyaváltó döntőbe jutott a phjongcshangi téli olimpián(Fotó: MTI/EPA/Taccjana Zenkovics)Knoch Viktor úgy véli, a csapatnak a fináléba jutás után már nincs veszteni valója, a jövő csütörtöki döntőig pedig van idő a pihenésre és a taktika átgondolására.

Bánhidi Ákos csapatmenedzser szerint a váltó tagjai tökéletesen hajtottak végre mindent, amit az elődöntő előtt az öltözőben megbeszéltek. „Uralták a futamot, nem hagyták kidomborodni sem az amerikaiak, sem a japánok próbálkozását, a kellő pillanatokban visszavették azokat a pozíciókat, amikre szükségünk volt. Tudtuk, hogy Korea egy idő után meg fogja korcsolyázni azt a sebességet és pozíciót, ami egy esélyes csapattól elvárható. Utána az volt a lényeg, hogy abból a menésből nem szabad kiszakadni, Japán és az USA pedig várhatóan nem fogja ezt bírni. De hát addig el kellett úgy menni, úgyhogy le a kalappal a srácok előtt” – mondta az edző, aki hozzátette, hogy helyrebillent az igazság a kvalifikációs versenyek során a csapatot ért balszerencsék után. „Ez a váltó megint megmutatta, hogy mire képes.”