Marcel Hirscher hatalmas szélben is hibátlan

Az alpesi sí férfi kombináció 2018-as olimpiai bajnoka, Marcel Hirscher kizökkenthetetlen volt műlesiklásban és hibátlan futamának köszönhetően megszerezte élete első ötkarikás aranyérmét.

Phjongcshang 2018 A későbbi győztes osztrák Marcel Hirscher a phjongcshangi téli olimpia férfi kombinációs verseny műlesikló futamában a Dzsongszon Alpesi Központban 2018. február 13-án (Fotó: MTI Fotó: Czeglédi Zsolt)
Az osztrák zseni hat világbajnoki címével és hat egymást követő évben megszerzett összetett világkupagyőzelmével a valaha élt egyik legjobb férfi alpesi síelő. A Szocsiban rendezett 2014-es téli olimpián kedvenc számában, műlesiklásban „csak” ezüstérmes lett, így egyedül az ötkarikás arany hiányzott az éremkollekciójából, azonban már ezen sem kell stresszelnie.

Hirscher az egyik legnagyobb esélyese a phjongcshangi  műlesikló és óriás-műlesikló versenynek is, így néhány napon belül akár meg is triplázhatja olimpiai aranyérmeinek számát.

A dél-koreai téli olimpia keddi kombinációs megmérettetésében egy remek lesiklással megágyazott az aranyéremnek, majd szinte hibátlan műlesikló futamával kérdés sem fért a győzelméhez.

Marcel Hirscher fantasztikus menetet produkált, a hatalmas szél sem tudta megzavarni és összeszedett csúszásával begyűjtötte élete első olimpiai aranyérmét. A világkupagyőzelmek csúcstartója, Ingemar Stenmark korábban megjósolta Hirscher phjongcshangi sikerét.