A Liu testvérpár a koreai nők bálványa – záporoznak a szerelmes levelek

Elsősorban érmekért utazott ki a phjongcshangi téli olimpiára két rövidpályás gyorskorcsolyázónk, Lius Shaolin Sándor és öccse, Liu Shaoang, s bár a medálok egyelőre még váratnak magukra, a dél-koreai nők szívét már sikerült meghódítaniuk.

Liu Shaolin Sándor (j) és testvére, Liu Shaoang, miután Sándor arany-, a fivére bronzérmet nyert a szöuli  rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokság férfi 500 méteres döntőjében 2016. március 12-én. Fotó: MTI/EPA/Kim Szu Han
A rövidpályás gyorskorcsolyázók 1500 méteres döntőjében ötödikként végzett Liu Shaolin Sándor, amivel a magyar csapat első pontjait szerezte a phjongcshangi téli olimpián, majd könnyedén lett elődöntős 1000 méteren, ahol öccsét, Liu Shaoangot kizárták. Az igazi nagy siker – az éremszerzés – tehát még várat magára, de a két magyar olimpikon rendkívül népszerű Dél-Koreában, ahol amellett, hogy rengeteg cikk születik róluk, a helyi hölgyrajongók sem kímélik őket, csak úgy izzanak az Instagram-oldalaik.

A testvérpár már a kiutazásakor is nagy népszerűségnek örvendett – rengetegen gyűltek össze, hogy fotózkodjanak velük –, ám Liu Shaolin Sándor verseny előtti kacsintása olaj volt a tűzre, hisz azóta nem tud úgy fényképet posztolni, hogy ne záporozzanak a szerelmes üzenetek.

„Vadító, ahogyan kacsintasz, a szívem nagyon dobog” – írta egy lány, aki viccesen azt is hozzátette, adja meg a bankszámlaszámát, és az összes pénzét átutalja, míg egy másik hölgy nem engedné hazautazni a 22 éves versenyzőt: „Kacsintós srác, égesd el az útleveled!”.


Budapest, 2017. szeptember 29. Liu Shaolin Sándor az 1000 méteres táv selejtezője után a rövidpályás gyorskorcsolyázók olimpia kvalifikációs világkupa-sorozatának első állomásán a budapesti BOK Csarnokban 2017. szeptember 29-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt Nem várt sikerek is színesítik Liu Shaolin Sándor phjongcshangi szereplését  (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)



Hogy mit szól ehhez Liu Shaolin Sándor kedvese, a brit rövidpályás gyorskorcsolyázó, Elise Christie, azt nem tudni – bár vélhetően kisebb gondja is nagyobb ennél, hiszen az 500 méter legnagyobb esélyeseként érem nélkül maradt a számban, miután kicsúszott a döntőben –, de a rajongókat jól láthatóan egyáltalán nem zavarja, hogy 22 éves versenyzőnknek foglalt a szíve.

„Kérlek, ne hagyd el Koreát, inkább vegyél feleségül! Azért akartam elutazni az országodba, hogy meglátogassam a magyar barátaimat, de basszus, változtatok a tervemen, veled akarok lógni. Komolyan szeretlek!" – olvasható egy másik posztban.

Budapest, 2017. szeptember 29. A francia Vincent Jeanne (b) és Liu Shaoang az 1000 méteres táv selejtezőjében a rövidpályás gyorskorcsolyázók olimpia kvalifikációs világkupa-sorozatának első állomásán a budapesti BOK Csarnokban 2017. szeptember 29-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt Vajon Liu Shaoang már egy dél-koreai barátnővel érkezik haza Magyarországra? (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)



Liu Shaoang is szerelemes üzenetek tömkelegét kapta, s jó hír a rajongóinak, hogy neki jelenleg nincsen párkapcsolata.

„Mindenem a tiéd. A helyes arcod aranyérmet ér, a tökéletes tested pedig gyémántot érdemel.”

Olyan koreai lány is akadt, aki vette a fáradtságot és magyarul írt a korcsolyázónak: „Szeretlek, sok szerencsét kívánok!”

Sokan mondták, de ha a testvérpár népszerűségét nézzük, tényleg olyan, mintha hazai pályán versenyeznének Dél-Koreában, ezért érdemes nézni az M4 Sport és az m4sport.hu közvetítéseit, mert az amerikai AP hírügynökség szerint is érmek várhatóak a magyar korisoktól.