2018-as Labdarúgó Világbajnokság

Csocsózással kompenzálják a halasztásokat a magyar sízők

Napok óta várják a magyar női alpesi sízők, hogy megkezdhessék a versenyzést a téli olimpián, a phjongcshangi időjárás azonban megint közbeszólt.

Mint arról korábban beszámoltunk, az erős szél miatt a szervezők előbb folyamatosan csúsztatták a női műlesiklás rajtját, végül másfél óra várakozás után péntekre halasztották a viadalt, amelyben Hozmann Szonja és Maróty Mariann révén két magyar is érdekelt. A dél-koreai játékokon immár a harmadik alpesi számot kellett elnapolni: vasárnap Dzsongszonban a férfi lesiklást, aztán hétfőn Phjongcshangban a női óriás-műlesiklást nem tudták lebonyolítani az erős szél miatt. Ezúttal a széllökések mellett hószállingózás is nehezítette a futamok megtartását. Kedden a férfi kombinációt sikerült megrendezni.

Hozmann Szonja a halasztás után elmondta, szerettek volna versenyezni, de tényleg nagy szél volt. A magyar síző elárulta, a kényszerű szabadnapokon kondiedzésekkel tartják formában magukat, amelyeken együtt tréningezhetnek a legnagyobb nevekkel, a hangulatról pedig az egymás között játszott csocsó- és jéghokimeccsek gondoskodnak.

Maróty Mariann hozzátette, a halasztás azt is jelenti, hogy a következő versenyen megint új pályával kell megismerkedniük. „Sajnálom, hogy ma nem versenyezhetek, de így alakult, el kell fogadni, valóban nem lehetett volna elindítani a versenyt. Az első három nap edzettünk havon, aztán mindennap feljöttünk, hogy verseny lesz, majd lefújták. De helyette volt kondiedzésünk, és ma is még síeltünk egyet-kettőt pályán, hogy a forma megmaradjon.”

Stark Márton, az alpesi sízők szövetségi kapitánya úgy véli, a hatalmas szél miatt nem lett volna fair, ha megrendezik a versenyt, ugyanakkor nem meglepő a helyszínen a szélsőséges időjárás. „A pálya adottságától is van ez, ugyanis a gyorsasági helyszín és ez a pálya is egy hegy nyergén van, ott pedig elég nagy szél szokott lenni, mivel ott bukik át a szél. Bosszantó ez, de kitartunk, hátha lesz olyan nap, amikor meg tudják rendesen tartani a versenyt.”