Két aranyérmes a kettes bobosoknál

A kanadai Justin Kripps, Alexander Kopacz és a német Francesco Friedrich, Thorsten Margis német kettős századra azonos időt ért el a négy futam alapján, így mindkét egység aranyérmet nyert a kettes bobok versenyében a phjongcshangi téli olimpián.

SOUTH KOREA PYEONGCHANG 2018 OLYMPIC GAMES
A dél-koreai játékok első bobos viadala végig nagyon kiélezett volt, az utolsó, negyedik futam előtt még öt egységnek volt reális esélye a győzelemre, s mivel ekkor már fordított sorrendben csúsztak le a pályán, a győztes kiléte egészen a legutolsó indulóig kérdéses volt.

A végjátékban a három kör után ötödik lett egység, Oskars Melbardis és Jens Strenga remek pályát produkált, s élre állt, majd az utána következő két német bobot meg is tudta előzni.

Ezek után következtek Friedrichék, akiknek mindössze hatszázados előnyük volt a lettekkel szemben. A pálya első felén lényegesen gyorsabbak voltak legnagyobb riválisuknál, a második felében viszont lassultak, végül azonban öt századot meg tudtak tartani előnyükből, s átvették a vezetést.

Utolsónak csúszott a Kripps, Kopacz kettős, mely lassabban rajtolt a német duónál, így hamar hátrányba került, a jégcsatorna középső részén viszont visszavette a vezetést, de a célig ismét némileg elmaradt Friedrichék tempójától, a célba ugyanakkor azonos idővel ért be, ami után a német és a kanadai tábor is örömtáncba kezdett.

Legutóbb 1998-ban, Naganóban volt holtverseny az élen ebben a számban.

Férfi kettes bob:
olimpiai bajnokok : 
Justin Kripps, Alexander Kopacz (Kanada) és Francesco Friedrich, Thorsten Margis (Németország) 3:16.86-3:16.86 perc
3. Oskars Melbardis, Jens Strenga (Lettország) 3:16.91