Remek kűrrel jutott tovább Tóth Ivett az olimpián

A magyar műkorcsolyázó remek teljesítménnyel kvalifikálta magát a csütörtöki szabadprogramban.

Tóth Ivett - fotó: MTI/EPA/Martin Divisek
Bemutatkozott a phjongcshangi téli olimpián az utolsó magyar versenyző is. A műkorcsolyázó Tóth Ivett a 30 fős mezőnyből tizennegyedikként mutathatta be programját.

Az már a jégre lépés előtt biztos volt, hogy legalább 53 pont feletti teljesítmény kell a rövidprogram során ahhoz, hogy két nap múlva is jégre léphessen és bemutathassa a kűrjét. Ezúttal is az AC/DC zenéjére táncolt és már az első pár taktus után hatalmas tapsot kapott.

Tóth Ivett rövidprogramja a téli olilmpián


Talán ez is hozzájárulhatott ahhoz, hogy kitűnő programot mutatott be. A Svájcban készülő 19 éves magyar sportoló nagyszerűen kezdett, tisztán megcsinálta a két tripla toeloopból álló kombinációját, és végig roppant magabiztosnak tűnt. Remekül sikerültek az ugrások, határozottan állt bele a tripla lutzba és a dupla axelbe is.

Semmi nem utalt rá, hogy a nyáron lábközépcsont törése volt, és csak az utolsó pillanatban harcolta ki a szereplést. A pontozók végül 53.22 pontot adtak a magyar versenyzőnek - ez a szezonban a legjobb teljesítménye volt -, amivel akkor a nyolcadik helyen állt. Végül a 23. helyen végzett, így biztosan ott lesz a csütörtöki kűrben.

Eredmények:
Műkorcsolya, nők, állás a rövidprogram után:
1. Alina Zagitova (Oroszország) 82,92 pont
2. Jevgenyija Medvegyeva (Oroszország) 81,61
3. Kaetlyn Osmond (Kanada) 78,87
...23. Tóth Ivett 53,22