Musorujsag
Élő Eredmények

Kétszáznál több orosz olimpikont remél a sportminiszter

Kétszáznál több orosz olimpikont remél a sportminiszter

MTI
A februári, phjongcshangi téli olimpián kétszáznál is több honfitársának részvételében bízik Pavel Kolobkov orosz sportminiszter.

Kolobkov az R-Sport hírügynökségnek csütörtökön elmondta: számításaik szerint 217 orosz sportoló felel meg a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) feltételeinek. A TASZSZ hírügynökség ugyanakkor úgy tudja, hogy az oroszok 350 versenyzőjük számára kérnek engedélyt a NOB-tól arra, hogy „semlegesként” induljon az olimpián. Áprilisban a bő olimpiai keretben még 633 orosz sportoló neve szerepelt.

A NOB várhatóan januárban határoz a végleges indulókról.

Az oroszok phjongcshangi részvételéről december ötödikén döntött a NOB, amely az Orosz Olimpiai Bizottságot (OKR) azonnali hatállyal felfüggesztette, így a sportolók indulását csak semlegesként, az ötkarikás zászló alatt engedélyezte. Ennek nyomán azok a versenyzők, akik kvótát szereznek, bizonyítottan tiszták, nem sértették meg korábban a doppingszabályzatot, és részt vesznek a számukra előírt ellenőrzéseken, „Olimpiai Sportoló Oroszországból” (OAR) megjelöléssel szerepelhetnek a február 9-én rajtoló játékokon.

További tartalmak