Musorujsag
Élő Eredmények

Ettől féltünk: Miklós Edit nem lehet ott a téli olimpián

m4sport.hu
Minden jel arra mutat, hogy lemarad a pjongcsangi téli olimpiáról Miklós Edit, aki a Bad Kleinkirchheimben szombaton rendezett világkupa-futamon súlyos sérülést szenvedett. Állapotáról Stark Márton szövetségi kapitány szolgált friss információkkal az M1-nek.
Miklós Editet ápolják, miután a célba érkezése után hanyatt esett, beütötte a fejét és elájult a női alpesi sí világkupa Bad Kleinkirchheim-i szuper-óriásműlesiklásában (MTI/AP/Giovanni Auletta)

A 29 éves alpesi síző ijesztő sérülést szenvedett a célba érkezéskor, mentőhelikopterrel szállították kórházba. Az M1 csatorna értesülései szerint még éjszaka mindenképp megműtik, de egyelőre várnia kell. Stark Márton megerősítette, Miklós Edit térdében elszakadt a szalag. Arra a kérdésre, hogy az olimpiával kapcsolatban akkor ez a lehető legrosszabbat jelenti-e, Stark azt felelte, hogy igen, több mint valószínű, hogy Miklós Edit nem állhat rajthoz Pjongcsangban.

Az M1 információit a Nemzeti Sport információi is megerősítik, a sportlapnak Kaszó Klára, a sportoló menedzsere azt mondta, Miklós Edit nem  lesz ott a téli olimpián.

Miklós Edit szinte napra pontosan egy éve sérült meg az ausztriai Altenmarkt-Zauchensee-ben, a világkupa edzésén, ezután mindkét térdét meg kellett műteni. Küzdelmes rehabilitációs időszak következett a számára, majd augusztusban kezdte el a havas edzéseket, és december elején tért vissza, Lake Louise-ban a világkupa-sorozatba.

További tartalmak