Musorujsag
Élő Eredmények

Még bő 270 ezer belépőjegy vár gazdára Phjongcshangban

Még bő 270 ezer belépőjegy vár gazdára Phjongcshangban

MTI
Több mint 270 ezer belépőjegy vár még gazdára a jövő pénteken kezdődő phjongcshangi téli olimpiára.

A dél-koreai szervezőbizottság (POCOG) vezetője, Li Hi Pom csütörtökön sürgős intézkedéseket szorgalmazott a jegyértékesítés növelése érdekében.

Szerdáig az 1,07 millió belépő 74,8 százalékát, vagyis 799 ezer darabot adtak el, de a drágábbak többsége egyelőre megmaradt.

A sporteseményekre néhány jegy több mint 1 millió vonba (232,5 ezer forint) kerül, a megnyitóünnepségre a legdrágább helyért 1,5 millió vont kell fizetni.

Li Hi Pom úgy vélekedett, hogy a jegyeladások növekedni fognak, miután az olimpia megkezdődik, és emlékeztetett, hogy a 2010-es vancouveri és a 2014-es szocsi téli játékokon is nehéz volt eladni a magas árkategóriájú belépőket.

A jegyértékesítés kezdeti szakaszában nem a szervezők várakozásainak megfelelően alakultak a mutatók, hiszen november végén még nem érték el az ötven százalékot. A dél-koreai házigazdák ugyanakkor türelemre intettek, mondván: honfitársaik híresek arról, hogy mindent az utolsó pillanatban intéznek el. Ennek megfelelően a jegyértékesítés karácsonykor már 61 százalékos volt.

Az idei ötkarikás játékokat február 9. és 25. között rendezik meg a dél-koreai városban.

További tartalmak