Musorujsag
Élő Eredmények

Elfújhatja a szél a leginkább várt alpesi számot

Elfújhatja a szél a leginkább várt alpesi számot

MTI
A kedvezőtlen időjárás miatt elképzelhető, hogy nem tudják megrendezni vasárnap a phjongcsghangi téli olimpia első és egyben talán legnagyobb érdeklődéssel várt alpesi versenyét, a férfi lesiklást.

Az előrejelzések szerint a hét utolsó napján akár 50 kilométer/órásnál is erősebb szél lehet az alpesi versenyek helyszínén, márpedig ebben az esetben le kellene állítani a felvonókat, azaz a versenyzők nem tudnának feljutni a rajthoz.

Markus Waldner, a Nemzetközi Sí Szövetség (FIS)versenyigazgatója csütörtökön a helyszínen elárulta, hogy ők már tettek javaslatot a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak (NOB), amely szerint a versenyt egy nappal korábban, szombaton bonyolítsák le, ám a NOB elutasította ezt a lehetőséget.

A szervezők így most további vészforgatókönyveket dolgoznak ki, lehetséges új időpontokat vizsgálva. A helyzetüket ugyanakkor nehezíti, hogy az azt követő napokban is jellemzően erős szél várható a környéken.

Az alpesi versenyek 11 napon át tartanak majd az olimpián. A férfi lesiklást követő napon, hétfőn a nők óriás-műlesikló versenyére kerülne sor a hivatalos program szerint, kedden pedig a férfi kombinációra.

További tartalmak