Kalandos pálya vár az alpesi síelőkre a téli olimpián

A nemzetközi sajtóban több helyen is szó volt arról, hogy az alpesi síelők elégedetlenek a téli olimpia versenypályájával, elsősorban pedig a hó minőségével. Az M4 Sport stábja két olimpiai bajnokot és a magyar Kékesi Mártont is kérdezte a pálya minőségéről.

Aksel Lund Svindal olimpiai és világbajnok norvég alpesi síelő kicsit ragadósnak és kevésbé jól síelhetőnek nevezte a pályát az első edzéshez képest: „Valamivel nedvesebb és hidegebb is mint amire számítottunk. Ugyan mások a körülmények, de itt ilyen a tél és így is remek verseny elé nézünk.”

A kétszeres olimpiai bajnok Ted Ligetyt elsősorban magyar származásáról faggatták: „A dédnagyapám Magyarországról származik, de nem mondom azt, hogy ez egy gyakori téma lenne a családban. Sajnos nem ismertem őt, de tisztában vagyok vele, hogy magyar gyökerekkel is rendelkezem.”

Kékesi Márton első olimpiai csúszása után beszélt élményeiről: „Ez volt az első olimpiai menetem a lesiklópályán. A terv szerint ment, egyáltalán nem nyomtam most annyira, mert van még kettő edzésünk a versenyig. Nagyon kalandos a pálya, négy ugrató van benne és nagyon sok a terepváltozás. A hó nagyon jó, most egy biztonsági menetet mentem. Százszázalékosan műhó van, semmi természetes hó nincs, ezáltal nagyon jeges, szemcsés, ami nem tesz jót a síléc talpának, viszont nagyon kényelmes rajta síelni.”

Kékesi csapattársáról, Samsal Daliborról elárulta, a pályanézés után nem volt magabiztos, úgy döntött nem csúszik le és inkább a technikai számokra fókuszál.