Musorujsag
Élő Eredmények

Ennél csak jobb jöhet a magyar alpesi sízőknek

m4sport.hu
Utolsóként zárták az alpesi sízők második lesiklóedzését a magyarok, akik a kombinációt és a műlesiklást szem előtt tartva ismerkedtek a pályával.

Magyar idő szerint pénteken hajnalban tartották a férfi alpesi sízők második lesiklóedzését, amelyen ott volt a két magyar induló, Kékesi Márton és Samsal Dalibor is.

Előbbi már a csütörtöki, első tréningen is siklott – a győztestől 13.46 másodperccel lemaradva 80.-ként, utolsó előttiként végzett –, a Szocsiban nagy meglepetésre 18. helyet szlalomozó Samsal azonban csak most mutatkozott be.

A két magyar meglehetősen visszafogottan siklott, hiszen ők végeztek a 82 fős mezőny végén, igaz mindkét versenyző inkább a műlesiklást kedveli, és arra is készül.

Kékesi Márton száguld a férfi alpesí sízők lesiklóedzésén a Csongszon Alpesi Központban Fotó: EPA/Guillaume Horcajuelo Kékesi Márton száguld a férfi alpesí sízők lesiklóedzésén (Fotó: EPA/Guillaume Horcajuelo)

Kékesi Márton 1.27:42-es ideje 8.45 másodperccel volt lassabb, mint a győztes olasz Christof Innerhoferé, míg hazánk első férfi világkupa-pontszerzője 9.22-vel lemaradva utolsóként végzett az edzésen.

A világranglista éllovasa svájci Beat Feuz a harmadik edzésidőt érte el, az olimpiai bajnoki címvédő osztrák Matthias Mayer a negyedik lett a második tréningen.

Az alpesi sízőknek pénteken lesz még egy lehetőségük hivatalos edzésre, szombaton pedig megkezdődnek a versenyszámok a Dzsongszon Alpesi Központban.

További tartalmak