Hétfőre is jutott történelem Phjongcshangban – napi összefoglaló

A német sílövő, Laura Dahlmeier és a holland gyorskorcsolyázó, Ireen Wüst is bekerült hétfőn a téli olimpiák történelemkönyvébe, de a férfi sílövőknél is most először volt címvédés.

SOUTH KOREA PYEONGCHANG 2018 OLYMPIC GAMES
Kanada két aranyérmet nyert a phjongcshangi téli olimpia hétfői napján, a műkorcsolyázók csapatversenyében aratott győzelme mellett Mikael Kingsbury a férfi síakrobaták mogul versenyszámában bizonyult a legjobbnak.

A sílövők üldözéses versenyében a nőknél az a német Laura Dahlmeier győzött, aki a szombati sprintet is megnyerte. Hasonló duplázásra a női mezőnyben előtte még senki nem volt képes.

A férfiaknál a francia Martin Fourcade azt követően tudta megvédeni címét, hogy a vasárnapi sprint során favoritként csak nyolcadik lett, és hétfőn 22 másodperces hátránnyal vágott neki a távnak az ott elsőként indult német Arnd Peifferhez képest.

Martin Fourcade hátrányból fordított hétfőn (Fotó: EPA/FILIP SINGER)



A hódeszkásoknál az amerikai Jamie Anderson megvédte címét. Gyorskorcsolyában női 1500 méteren a holland Ireen Wüst nyert, aki pályafutása ötödik olimpiai aranyérmét szerezte. Tizedik olimpiai érmével a német Claudia Pechsteint megelőzve ő lett minden idők legeredményesebb gyorskorcsolyázója a nők között.

A női síugrók egyetlen számát, a normálsáncot a norvég Maren Lundby nyerte.

Alpesi síben - a vasárnapra tervezett férfi lesikláshoz hasonlóan - az erős szél miatt hétfőn elhalasztották a női óriás-műlesiklást is.

Az olimpia keddi programja ide, a magyaroké ide kattintva elérhető.

Hétfői győztesek:

Hódeszka:
női slopestyle: Jamie Anderson (Egyesült Államok)

Műkorcsolya
csapatverseny: Kanada (Patrick Chan, Kaetlyn Osmond, Gabrielle Daleman, Meagan Duhamel, Eric Radford, Tessa Virtue, Scott Moir)

Alpesi sí:
női óriás-műlesiklás: csütörtökre halasztották

Gyorskorcsolya:
női 1500 méter: Ireen Wüst (Hollandia)

Síakrobatika:
férfi mogul: Mikael Kingsbury (Kanada)

Sílövészet:
női 10 km üldözéses verseny: Laura Dahlmeier (Németország)
férfi 12,5 km üldözéses verseny: Martin Fourcade (Franciaország)

Síugrás:
női normálsánc: Maren Lundby (Norvégia)