2018-as Labdarúgó Világbajnokság

A férfi hokisok is elkezdik - Az olimpia ötödik napjának programja

A legendás snowboardos, Shaun White is megkezdi versenyzését a phjongcshangi játékokon, amelynek szerdai napján hat versenyszámban avatnak bajnokot.

A hollandok kiváló gyorskorcsolyázója, Ireen Wüst nem most kezdi a medálgyűjtést, ő már egy-egy arany és ezüst birtokosa. Előbb 3000 méteren második, majd 1500 méteren első lett, szerdán pedig 1000 méteren indul. Ha győz, ő lesz minden idők legeredményesebbje a sportágban. Tíz olimpiai érmével így is egyedüli rekorder, de hat aranyával még a szovjet Lidija Szkoblikova a csúcstartó. Wüst öt aranynál, négy ezüstnél és egy bronznál tart. Egyik nagy riválisa honfitársa, a rövid és hosszú pályán is sikeres Jorien ter Mors lehet, aki négy évvel ezelőtt Szocsiban 1500-on nyert. A szakágban eddig mind a négy aranyérem a hollandokhoz került.

Ireen Wüst hatodik olimpiai aranyára hajt a szerdai 1000 méteres távon (Fotó: EPA/Kimimasa Mayama)A sílövőknél a női 15 kilométeres egyéni számra kerül sor, amelyben a német Laura Dahlmeier a favorit az előző két verseny megnyerése után. Harmadik sikerével jó eséllyel lehetne Phjongcshang legeredményesebb sportolója is. Ugyanakkor ez a legkiszámíthatatlanabb szám, mivel itt a lövészetnél büntetőkör helyett büntetőperc jár céltévesztés esetén.

A hódeszkások csúcsszámának, a félcsőnek is szerdán lesz a döntője. Ebben a versenyszámban indul az amerikai Shaun White, akit sokan minden idők legjobb hódeszkásának tartanak. Torinóban és Vancouverben is fölényesen győzött, ugyanakkor Szocsiban nem állt dobogóra. Ezúttal a selejtező mindkét csúszásában a legjobbnak bizonyult.

Az amerikai Shaun White a phjongcshangi téli olimpián, a hódeszka férfi félcső selejtezőjében a phjongcshangi Bogvang Phoenix Havas Parkban (Fotó: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij)Északi összetettben is megkezdik a versenyeket a normálsáncos viadallal, amely a jobb sífutóknak kedvez. A legnagyobb esélyesek közé a japán Akito Watabe és a norvég Jan Schmid tartozik, mivel a legutóbbi hét vk-versenyen csak ők győztek.

Szintén elrajtol a férfi jégkorongtorna, az első napon szlovák-orosz és amerikai-szlovén meccset rendeznek. A férfi ketteseknél szánkóban - mint mindig - a németek a favoritok.

Szerdán hat számban avatnak bajnokot, a keddi nap összefoglalója ide kattintva tekinthető meg.

Az M4 Sport körkapcsolásos közvetítését, valamint az m4sport.hu további három extra csatornáját itt nézheti élőben.

Napi közvetítéseink listája itt található.

A magyarok szerdai programja itt elérhető.

A program magyar idő szerint (a sportág után zárójelben, hogy hány számban hirdetnek győztest):

Curling:
férfi selejtező: Dánia-Svédország, Kanada-Olaszország, Koreai Köztársaság-Egyesült Államok, Svájc - Nagy-Britannia 1.05
női selejtező: Japán-Egyesült Államok, Olimpiai Sportolók Oroszországból (OAR) - Nagy-Britannia, Dánia-Svédország, Svájc-Kína 6.05
férfi selejtező: Kanada - Nagy-Britannia, Koreai Köztársaság-Svédország, Svájc-Olaszország, Norvégia-Japán 12.05

Műkorcsolya:
páros rövidprogram 2.00

Hódeszka (1):
férfi félcső döntő 2.30

Jégkorong:
nők, B csoport: Svédország-Svájc 4.10, Koreai Köztársaság-Japán 8.40
férfiak, B csoport: Szlovákia-Olimpiai Sportolók Oroszországból (OAR) 13.10, Egyesült Államok-Szlovénia 13.10

Északi összetett (1):
egyéni - normálsánc 7.00, 10 km-es sífutás 9.45

Gyorskorcsolya (1):
női 1000 m 11.00

Sílövészet (1):
női 15 km 12.05

Szánkó (1):
férfi kettes, 1. futam 12.20 és 2. futam 13.30