Holland verhetetlenség, német címvédések – Az 5. nap összefoglalója

Nem tudnak hibázni a holland gyorskorcsolyázók, győzött az amerikai snowboardikon és két címvédés is történt szerdán Phjoncshangban. Napi összefoglaló.

A nap talán leglátványosabb és legjobban várt versenyszáma a férfi hódeszkások félcsője volt, amelyben az amerikai Shaun White harmadszor nyert olimpiai bajnoki címet.

A snowboard félcső királya, Shaun White harmadjára jutott az olimpiai dobogó legfelső fokára (Fotó: EPA/SERGEI ILNITSKY)



A 31 éves White 2006-os torinói és 2010-es vancouveri sikere után állhatott fel ismét a dobogó legfelső fokára, miután a döntőben parádés utolsó menetére 97,75 pontot kapva megelőzte az addig első japán Hirano Ajumut. White - aki a tokiói nyári olimpián gördeszkázásban szeretne indulni - ezzel a sportág első háromszoros olimpiai bajnoka lett.

A férfiak normálsáncos egyéni északi összetett versenyében megvédte címét a német Eric Frenzel, mögötte a Szocsiban ugyanebben a számban ugyancsak második japán Vatabe Akito zárt.

A német Tobias Wendl és Tobias Arlt a phjongcshangi téli olimpia férfi kettes szánkóversenyén (Fotó: MTI/AP/Andy Wong)



Német címvédés volt a szánkósok férfi páros versenyében is: Szocsihoz hasonlóan ezúttal is a Tobias Wendl, Tobias Arlt kettős ünnepelhetett.

Nagypályás gyorskorcsolyában női 1000 méteren folytatódott a hollandok dominanciája: Jorien ter Mors volt a leggyorsabb, ezzel a sportág ötödik számában is holland versenyző érdemelte ki az aranyat.

Jól kezdték az első csoportmeccset az oroszok, a folytatásban viszont háromszor is bevette kapujukat Szlovákia (Fotó: EPA/LARRY W. SMITH)



A nap egyetlen magyar érdekeltségű versenyszámát, a női műlesiklást a rossz idő miatt péntekre halasztották.

Szerdán a férfi jégkorongtorna is kezdetét vette, ráadásul két vaskos meglepetéssel. Az amerikaiak és az oroszok is kétgólos előnyről kaptak ki, előbbit Szlovénia verte hosszabbításban, míg utóbbi ellen a szlovák válogatott fordított 2–0-ról.

Szerdai győztesek:

Északi összetett
egyéni - normál sánc+10 km: Eric Frenzel (Németország)

Gyorskorcsolya
női 1000 méter: Jorien ter Mors (Hollandia)

Hódeszka
férfi félcső: Shaun White (Egyesült Államok)

Sílövészet
női 15 km: csütörtökre halasztották

Szánkó
férfi kettes: Tobias Wendl, Tobias Arlt (Németország)