2018-as Labdarúgó Világbajnokság

Versenyszámok maradnak el Phjongcshangban, bezzeg a hóröplabda az megy

A téli olimpiai részvételért kampányoltak Phjongcshangban a hóröplabdázók.

Nemcsak a versenyekről, az időjárásról is szól a phjongcshangi téli olimpia, amelyen kezdetben a rendkívüli hideg, majd a vihar erejű szél nehezítette a sportolók helyzetét. Unatkozni azért nem unatkoznak a versenyzők: a magyar lesikló lányok például csocsózással ütik el az időt, mások pedig pálmafák „árnyékában” hódolnak a röplabdának. Pontosabban a hóröplabdának, amelynek téli olimpiai részvételéért kampányolnak Dél-Koreában.

A galériáért kattintson a képre


Szerdán ugyanis az ötkarikás játékok fő helyszínén, Phjongcshangban olimpikonok részvételével tartottak bemutatómeccseket, amelyekkel a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) figyelmét szerették volna felhívni a sportágra. A szervezők célja, hogy a hóröplabda bekerüljön a téli olimpia programjába, amivel történelmet írna a röpi, hiszen az első sportág lenne, ami a nyári és a téli játékokon is képviselteti magát.

Az biztos, hogy Rióban a leglátogatottabb események közé tartozott a nagy testvér, a strandröplabda. Hogy mennyiben befolyásolná a látogatottságot, hogy homok helyett hó, tengerzúgás helyett süvítő szél és fürdőruhás sportolók helyett talpig felöltözött, kesztyűs-sapkás röplabdázók várnák a érdeklődőket, azt mindenki döntse el maga.