Musorujsag
Élő Eredmények

Hiába fáj mindene, Lindsey Vonn egy ideig még nem vonul vissza

Hiába fáj mindene, Lindsey Vonn egy ideig még nem vonul vissza

MTI
Lindsey Vonn, aki egy bronzérmet szerzett a phjongcshangi téli olimpián, közölte, addig nem vonul vissza, amíg meg nem dönti Ingemar Stenmark 86 világkupa-győzelemből álló rekordját.

A 33 éves amerikai sztár – aki minden idők legidősebb dobogósa lett a női alpesi sízők között – jelenleg 81 vk-aranynál tart, és rendkívül elszánt a folytatást illetően.

„Ez volt alighanem az utolsó olimpiám, úgyhogy már csak a vk-ra összpontosítok. Hat győzelem kell még, és bízom benne, hogy egy szezon alatt meglesz. Addig biztosan nem vonulok vissza, akármennyire fáj mindenem” – jelentette ki Vonn, aki a 2010-es vancouveri játékokon lesiklásban győzött, szuperóriás-műlesiklásban pedig harmadik lett, Phjongcshangban lesiklásban végzett bronzérmesként.

A 61 éves svéd Stenmark – minden idők legsikeresebb alpesi síelője – 86 vk-győzelméből 40-et műlesiklásban, 46-ot pedig óriás-műlesiklásban aratott, emellett olimpiákon két aranyat és egy bronzot, világbajnokságokon pedig három aranyat és egy ezüstöt gyűjtött.

Lindsey Vonn a kombináció második futamában, szlalomban rontott. A kitűnő sportolót olimpián valószínűleg már nem lehet látni síelni.

Borítókép: Az amerikai Lindsey Vonn az alpesisí-versenyek női kombinációjának műlesiklása után, a phjongcshangi téli olimpián a Dzsongszon Alpesi Központban 2018. február 22-én. A lesiklás után még első helyen álló Vonn a műlesiklásban kiesett (Fotó: MTI/AP/Christophe Ena)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek