Súlyos sérülést szenvedett Kékesi Márton

Kékesi Márton alpesi síző egy zágrábi műlesikló versenyen térdszalag-szakadást szenvedett.

A magyar szövetség keddi tájékoztatása szerint több hónapos kihagyás és rehabilitáció vár a phjongcshangi téli olimpia legeredményesebb magyar alpesi sízőjére (30. műlesiklásban), akinek az elülső keresztszalagja szakadt el, valamint a meniszkusza is megsérült.

Kékesi Márton alpesi síző a phjongcshangi téli olimpia férfi lesiklás számának edzése után a Dzsongszon Alpesi Központban 2018. február 9-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt Kékesi Márton alpesi síző a phjongcshangi téli olimpia férfi lesiklás számának edzése után a Dzsongszon Alpesi Központban 2018. február 9-én.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt„Az orvosok később döntenek arról, mikor operálják meg a sérült szalagot” – olvasható a közleményben, amelyből kiderül, hogy a 23 éves versenyzőt jelenleg egy grazi kórházban ápolják.

„A kanyarban kilőtt a sím, vagyis a léc rugalmasságából adódóan előre dobott, és a súlypontom nagyon előre került. Ezáltal túlnyújtottam a térdem, és így érkeztem a talajra. Ez nagyon fájdalmas volt, ebben szakadhatott el a keresztszalagom. Utána elestem, aminek következtében a meniszkusz sérülhetett. Nem tudtam lábra állni” – idézte fel az esetet Kékesi Márton, aki a februári világbajnokságra készült.

Kékesi kijelentette: mindent megtesz azért, hogy még erősebben térjen vissza.