Fucsovics Márton kikapott a canberrai döntőben

Az első szettet még hátrányból nyerte a magyar teniszező, de az olasz Andreas Seppi végül behúzta a 75 ezer dollár (19,4 millió forint) összdíjazású canberrai keménypályás challenger-tenisztorna döntőjét.

Idei második versenyén máris döntőt játszhatott a világranglistán 85. helyen álló Fucsovics Márton, aki karrierje ötödik trófeájáért szállt harca Canberrában az olasz Andreas Seppi (87.) ellen.

A magyar az első szettben 4:1-ről fordított, ám a másodikban a hetedik kiemelt Seppi két brékjének köszönhetően 6:4-re győzött, a döntő felvonásban pedig kicsit elfogyott a magyar, így három szettben maradt alul a fináléban.

Fucsovics Mártonra így is minden bizonnyal top nyolcvanas játékosként köszönt a hétfő, hiszen az élő rangsorban 80.-ként jegyzik, ami aligha változik a hétvége során.

„Nagy meccs volt, kemény küzdelem, de ma nem én jöttem ki győztesen. Nagyon jó hetet zártam, bizakodó vagyok az Open kapcsán, miután továbbra is érzem a játékot” – nyilatkozta a magyar teniszező.

„Már utazunk is tovább, úgy tűnik, hogy két napom lesz akklimatizálódni és megszokni a melbourne-i pályát” – tette hozzá Fucsovics, akire karrierje első főtáblás meccse vár rá az Australian Openen a moldovai Radu Albot ellen.

Döntő
Andreas Seppi (olasz, 7.) – Fucsovics Márton (magyar, 6.) 5:7, 6:4, 6:3