Musorujsag
Élő Eredmények

Fucsovics vezetésével küzd Belgiumban a Davis Kupa-csapat

Fucsovics vezetésével küzd Belgiumban a Davis Kupa-csapat

MTI
Az ausztrál nyílt teniszbajnokságon nyolcaddöntős Fucsovics Márton vezeti a magyar válogatottat jövő hétvégén a Liege-ben sorra kerülő Belgium-Magyarország Davis Kupa-párharcban.

A magyar szövetség (MTSZ) csütörtöki tájékoztatása szerint Fucsovics (80. a világranglistán) – aki Melbourne-ben Roger Federerrel szemben maradt alul – mellett Köves Gábor kapitány Balázs Attilát (206.), Piros Zsombort (557.), Borsos Gábort (950.) és Valkusz Mátét (844.) hívta be a csapatba.

A belga keret is kihirdették: David Goffin (7.), Ruben Bemelmans (117.), Julien Cagnina (264.) és Joris De Loore (314.).

A tavalyi döntős csapatból Steve Darcis (88.) nem szerepel, ő azóta nem is játszott meccset.

A DK-találkozókat kemény pályán vívják jövő péntektől vasárnapig a liege-i Country Hallban, amely egy 4000 férőhelyes kosárcsarnok. A párharcot eredetileg Magyarországon kellett volna megrendezni, ugyanis a két együttes legutóbb ugyancsak Belgiumban csapott össze egymással, ám egy tavalyi szabálymódosítás nyomán a két 2017-es döntős – a belga és a bajnok francia csapat – eldönthette, hol kíván játszani az első körben.

A magyar DK-csapat 3-1-re verte az oroszokat szeptemberben a Kopaszi-gáton, ezzel 1996 után visszakerült a világcsoportba, a legjobb 16 közé.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Lehetett látni, hogy Federer tiszteli Fucsovicsot
Köves Gábor, a magyar Davis-kupa-válogatott szövetségi kapitánya az M4 Sport Sport7fő című műsorában azt mondta, az Australian Openen a Roger Federer elleni nyolcaddöntőt három szettben elveszítő Fucsovics Márton a legjobb 16 közé jutűással a hazai tenisz egyik legnagyobb sikerét érte el, a mérkőzés közben pedig azt látta, svájci klasszis tisztelte magyar ellenfelét.
Sportok